Επικοινωνεί, πλέον, με το περιβάλλον ο 19χρονος Τζοχάρ Τσαρνάεφ, ο ύποπτος για την αιματηρή διπλή επίθεση στη Βοστώνη την περασμένη Δευτέρα. Ο Τσαρνάεφ άρχισε να απαντά γραπτώς στις ερωτήσεις των ερευνητών, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο 19χρονος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο μετά το 24ωρο ανθρωποκυνηγητό στην περιοχή της Βοστώνης και θεωρείται ότι μαζί με τον 26χρονο αδελφό του, ο οποίος έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών, πραγματοποίησαν τη βομβιστική επίθεση στην διάρκεια του μαραθωνίου, η οποία στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους.

Το NBC News, επικαλούμενο ομοσπονδιακούς αξιωματούχους , μετέδωσε πως ο 19χρονος φέρει σοβαρό τραύμα στο λαιμό που το εμποδίζει να μιλήσει, αλλά άρχισε να απαντά γραπτώς στις ερωτήσεις των ερευνητών.

Το τηλεοπτικό δίκτυο ABC μετέδωσε από την πλευρά του πως ο Τσαρνάεφ απαντά «σποραδικά» και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι ερευνητές τον ρωτούν για τους πιθανούς συνεργούς του ή αν υπάρχουν και άλλες βόμβες που δεν έχουν εκραγεί. Επίσης θέλουν να μάθουν αν τα δύο αδέλφια είχαν την υποστήριξη κάποιας οργάνωσης.

Νωρίτερα χθες, ο επικεφαλής της αστυνομίας της Βοστώνης Εντ Ντέιβις δήλωσε στο CBS πως τα αδέλφια Τσαρνάεφ διέθεταν τον απαραίτητο εξοπλισμό για να πραγματοποιήσουν και άλλη επίθεση, συγκεκριμένα «αυτοσχέδιες χειροβομβίδες».

Σύμφωνα με το CNN, ο νεαρός τσετσενικής καταγωγής είναι “«ιασωληνωμένος και υπό την επήρεια ηρεμιστικών». Το CBS ανέφερε πως ο 19χρονος τραυματίστηκε σε δύο σημεία και έχει χάσει πολύ αίμα.

Σχετικά με τον τραυματισμό του στον αυχένα, οι ερευνητές πιστεύουν πως είναι πιθανόν να προσπάθησε να αυτοκτονήσει πυροβολώντας στο στόμα του. Ο Τσαρνάεφ βρίσκεται στο ίδιο νοσοκομείο με αυτό που μεταφέρθηκαν τα θύματα της διπλής βομβιστικής επίθεσης.

Πενήντα επτά άνθρωποι νοσηλεύονται ακόμη, οι δύο σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με το CNN.