Το νεκρό αδερφό του «έδειξε» ως εγκέφαλο των βομβιστικών επιθέσεων στη Βοστώνη ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ, που νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο της πόλης. Μάλιστα ο Τζοχάρ επισήμανε ότι καμιά διεθνής τρομοκρατική οργάνωση δεν πήρε μέρος στις επιθέσεις, σύμφωνα με το CNN.

Σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο μια ανώνυμη κυβερνητική πηγή υποστήριξε πως «οι προκαταρκτικές ανακρίσεις με τον Τσερνάεφ έδειξαν πως οι δύο αδελφοί μπορούν να θεωρηθούν τζιχαντιστές που ριζοσπαστικοποιήθηκαν μόνοι τους» έξω από οποιαδήποτε οργάνωση.

«Ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ, τραυματισμένος και κρατούμενος σε ένα νοσοκομείο της Βοστώνης, υποστήριξε πως ο αδελφός του, ο Ταμερλάν, 26 χρόνων, ο οποίος σκοτώθηκε την περασμένη Παρασκευή από την αστυνομία, ήθελε να σταματήσει τις επιθέσεις που δέχεται το Ισλάμ», σύμφωνα με την πηγή αυτή την οποία επικαλείται το CNN.

Ο επιζήσας ύποπτος δήλωσε πάντως πως κανένα μέλος διεθνών τρομοκρατικών οργανώσεων δεν συμμετείχε στις ενέργειες των δύο αδελφών.

Σύμφωνα με τους New York Times ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ παραδέχθηκε στους ανακριτές πως συμμετείχε στην τοποθέτηση των βομβών, αν και οι πληροφορίες δεν επιβεβαιώθηκαν από ανεξάρτητη πηγή.

Ο Τζοχάρ Τσερνάεφ απειλείται πλέον με τη θανατική ποινή αφού χθες, ενώ βρισκόταν στο κρεβάτι του νοσοκομείου, απαγγέλθηκαν σε βάρος του κατηγορίες για την επίθεση στο Μαραθώνιο της Βοστώνης που στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους και προκάλεσε τον τραυματισμό περισσοτέρων των 200.

Οι κατηγορίες οι οποίες απαγγέλθηκαν από ομοσπονδιακό δικαστήριο σε βάρος του 19χρονου Αμερικανού περιλαμβάνουν τη χρήση όπλων μαζικής καταστροφής, η οποία τιμωρείται με τη θανατική ποινή, διευκρίνισε το υπουργείο Δικαιοσύνης.