Η Βενεζουέλα αποχαιρετά σε λίγη ώρα τον πρόεδρό της Ούγκο Τσάβες που δεν κατάφερε τελικά να νικήσει τον καρκίνο. Παντού επικρατεί θρήνος και πλήθος κόσμου συρρέει για να προσκυνήσει τη σωρό του Τσάβες που έχει τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Στην κηδεία θα παραστούν 55 αρχηγοί κρατών όπως ο Ραούλ Κάστρο, ο Έβο Μοράλες της Βολιβίας, η Κριστίνα Κίρχνερ της Αργεντινής, ο αποκαλούμενος φτωχότερος πρόεδρος στον κόσμο ο Χοσέ Μουχίκα της Ουρουγουάης.

Στην κηδεία θα παραβρεθούν από τις χώρες της Λατινικής Αμερικής οι Ενρίκε Πένα Νιέτο πρόεδρος του Μεξικού, Ντίλμα Ρούσεφ πρόεδρος της Βραζιλίας, Χουάν Μανουέλ Σάντος πρόεδρος της Κολομβίας, Ραφαέλ Κορέα πρόεδρος του Ισημερινού, Σεμπάστιαν Πινιέρα πρόεδρος της Χιλής, Ολάντα Χουμάλα πρόεδρος του Περού, Ντανιέλ Ορτέγκα πρόεδρος της Νικαράγουας, Ρικάρντο Μαρτινέλι πρόεδρος του Παναμά, Μαουρίτσιο Φούνες πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ και Ότο Πέρες πρόεδρος της Γουατεμάλας. Από την Καραϊβική, ο πρόεδρος της Αϊτής Μισέλ Μαρτελί και της Δομινικανής Δημοκρατίας Ντανίλο Μεντίνα. Από την Ελλάδα στην κηδεία θα παραστεί ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Εν τω μεταξύ η σωρός του Ούγκο Τσάβες θα ταριχευτεί μετά την κηδεία και θα τοποθετηθεί «στην αιωνιότητα», στο στρατιωτικό μουσείο όπως δήλωσε ο εκτελών χρέη προέδρου της χώρας Νίκολα Μαντούρο.