Όταν η WeWork άγγιξε κεφαλαιοποίηση της τάξης των 5 δισ. δολαρίων, ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλός της Adam Neumann αντιμετώπισε τον χειρότερο φόβο του: τον παραφουσκωμένο εγωισμό του.

Τα είχε καταφέρει βλέπετε και με το παραπάνω και τώρα ήταν ώρα να απολαύσει όλο αυτό τον πάταγο που είχε κάνει στην αγορά.

Η εταιρία συνεργασιών WeWork είναι σήμερα ένας γίγαντας στην κατηγορία της αξίας 47 δισ. δολαρίων, εκεί που άλλοτε δεν ήταν παρά ένα στοίχημα που όλοι πίστευαν πως δεν θα έβγαζε πουθενά.

Αλλά και τον ίδιο τον Neumann δεν τον πίστευε η αγορά. Είχε αποτύχει εξάλλου επιχειρηματικά και μάλιστα δύο φορές και δεν ήταν ακριβώς ο μεγάλος αγαπημένος των επενδυτών. Κάποια στιγμή γνώρισε ωστόσο τη σύζυγο και συνιδιοκτήτρια τελικά της WeWork, Rebekah Paltrow (ξαδέλφη της ηθοποιού Gwyneth Paltrow), που τον έβαλε στον σωστό δρόμο.

«Λες όλα αυτά τα μεγάλα λόγια, αλλά είσαι μπατίρης. Φαίνεται. Όποιος μιλά για το χρήμα, δεν έχει καθόλου», του είπε νέτα σκέτα. Ο Neumann της έκανε πρόταση γάμου εντός 30 ημερών, εκείνη δέχτηκε, ίδρυσαν κατόπιν τη WeWork (το 2010) και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ήταν πλούσιοι.

Και δισεκατομμυριούχοι 10 χρόνια αργότερα. «Νομίζω πως η συνεισφορά της στη ζωή μου δεν μπορεί να υπερτονιστεί», λέει εκείνος χαρακτηριστικά.

Κανείς τους δεν ξεχνά όμως την εποχή που ζούσαν σε μια τρύπα της Νέας Υόρκης, «ένα διαμέρισμα μικρότερο από γραφείο», λέει ο επιχειρηματίας που γεννήθηκε στο Ισραήλ και έχει σήμερα μια από τις κορυφαίες εταιρίες του τεχνολογικού κλάδου.

Τώρα βέβαια το αφεντικό της WeWork ζει σε μια έπαυλη 10,5 εκατ. δολαρίων, αγοράζοντας το 2017 και μια δεύτερη αξίας 35 εκατομμυρίων…