Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έβγαλε πρόσφατα πολλά λεφτά πουλώντας τον καλωδιακό τηλεοπτικό σταθμό του, ωστόσο όπως φαίνεται θα βγάλει πολλά ακόμα από τη μετοχή της Apple, στην οποία τοποθετήθηκε όταν η τιμή ήταν ακόμη πολύ χαμηλή.

Σύμφωνα με στοιχεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών, ο πρώην αντιπρόεδρος αγόρασε 60.000 μετοχές της Apple στην τιμή των μόλις 7,48 δολαρίων ανά μετοχή επενδύοντας 445.000 δολάρια.

Με τη μετοχή της Apple ωστόσο να βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα 500 δολάρια, ο Γκορ κερδίσει, τουλάχιστον στα χαρτιά, 29,75 εκατ. δολάρια, ποσό που θα εισπράξει αν πουλήσει τις 60.000 μετοχές του στον γίγαντα της τεχνολογίας.

Πάντως, αν θέλει μπορεί να επενδύσει αγοράζοντας κι άλλες μετοχές της εταιρείας, καθώς πούλησε στις αρχές Ιανουαρίου στο Al Jazeera τον καλωδιακό τηλεοπτικό σταθμό του για 500 εκατ. δολάρια.

Βέβαια, επειδή δεν του ανήκες ολόκληρο το κανάλι, αλλά το 20% των μετοχών, ο γνωστός ακτιβιστής του περιβάλλοντος εισέπραξε 100 εκατ. δολάρια, με αποτέλεσμα η περιουσία του να ανέρχεται στα 300 εκατ. δολάρια.