Τηλεοπτικές αναφορές για ανάπτυξη ισχυρών δυνάμεων ασφαλείας μεταξύ του αεροδρομίου στο Αλγέρι και της προεδρικής κατοικίας στο προάστιο Ζεράλντα (Al-Hadath TV).

Νωρίτερα σήμερα, έγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος της Αλγερίας Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα αναμένεται να προσγειωθεί σήμερα το μεσημέρι στην Αλγερία όπως μετέδωσε σήμερα η τηλεόραση (Ennahar television), μετά την παραμονή του για δύο εβδομάδες, σε νοσοκομείο της Ελβετίας.

Το κυβερνητικό αεροσκάφος της Αλγερίας που τον μετέφερε στην Γενεύη στις 24 Φεβρουαρίου για ιατρική περίθαλψη, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Γενεύης, σήμερα το πρωί.

Ο στρατός της Αλγερίας και οι άνθρωποι του, έχουν ένα κοινό όραμα, δήλωσε ο αρχηγός του στρατεύματος, υποστράτηγος Γκάιντ Σαλάχ, όπως μεταδίδουν τοπικοί τηλεοπτικοί σταθμοί (Al Arabiya Hadath, Ennahar TV).

Ο Σαλάχ δήλωσε επίσης ότι ο στρατός και ο λαός της Αλγερίας έχουν ισχυρούς δεσμούς, χωρίς να αναφερθεί στις διαμαρτυρίες κατά του προέδρου Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα.

Η Μπουτεφλίκα επιστρέφει, καθώς ο ίδιος βρίσκεται αντιμέτωπος με σφοδρό κύμα διαδηλώσεων.

Οι διαδηλώσεις με τη συμμετοχή χιλιάδων διαδηλωτών οργανώθηκαν και σήμερα στο Αλγέρι, με τους διαδηλωτές να κρατούν σημαίες της Αλγερίας και να φωνάζουν: «Μπουτεφλίκα, δεν θα υπάρξει πέμπτη θητεία».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.