Σε σημαντικές περικοπές προχώρησε η γνωστή εταιρεία διαδικτυακών πληρωμών PayPal, η οποία απέλυσε 325 εργαζομένους, περίπου το 2% του προσωπικού της, σε μια προσπάθεια να αναδιαρθρώσει τις λειτουργίες της.

Οι εργαζόμενοι αυτοί απασχολούνταν σε διάφορα τμήματα τεχνολογίας και προϊόντων της εταιρίας, ενώ σκοπός της είναι να ενοποιήσει εννέα διαφορετικά τμήματα προϊόντων της σε ένα.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του eBay, το οποίο αγόρασε το PayPal πριν από περίπου μια δεκαετία, «η πρόθεση μας είναι να απλοποιήσουμε και να επιταχύνουμε τον τρόπο ανάπτυξης των προϊόντων».

«Ενώ το PayPal είναι ισχυρό και αποδίδει καλά, η λήψη αποφάσεων που επηρεάζουν τους εργαζομένους μας ήταν δύσκολη. Αυτή είναι μια δύσκολη μέρα στο PayPal» δήλωσε ο David Marcus, πρόεδρος της εταιρείας.

«Αυτοί είναι καλοί άνθρωποι, καλοί φίλοι και συνεργάτες οι οποίοι έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στη δημιουργία της ισχυρής ηγετικής θέσης που κατέχει παγκοσμίως το PayPal».

Παράλληλα με τους περίπου 300 εργαζομένους, η εταιρεία πρόκειται σύντομα να λύσει συμβάσεις με περίπου 120 εργολάβους της σε όλον τον κόσμο.

Αυτή είναι η πρώτη σημαντική περικοπή της εταιρείας στο προσωπικό λόγω της οικονομικής κρίσης από το 2008.