Έξι είναι τελικά σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι νεκροί και πάνω από 30 οι τραυματίες, από την έκρηξη που σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα στο παρκινγκ του αεροδρομίου Μπουργκάς, όπως μετέδωσε η Εθνική Ραδιοφωνία της Βουλγαρίας «Χοριζόντ».
 
Οι πέντε έχασαν τη ζωή τους την ώρα της έκρηξης, ενώ ο έκτος υπέκυψε αργότερα στο νοσοκομείο, από βαριά εγκαύματα. Από τους τραυματίες οι τρεις είναι σε κώμα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, που διευκρινίζει επίσης, ότι ο αριθμός των θυμάτων και των τραυματιών δεν είναι ο τελικός.

Στο λεωφορείο, επέβαιναν 39 τουρίστες, που ήρθαν με πτήση από το Τελ Αβιβ, για να επισκεφθούν καζίνο της Βουλγαρίας.

Δεν υπάρχουν βούλγαροι πολίτες μεταξύ των νεκρών, όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας, Τσβετάν Τσβετάνοφ, ενώ δήλωσε κατηγορηματικά ότι γίνεται ξεκάθαρα λόγος για επίθεση.

Ο βούλγαρος υπουργός, όπως μεταδίδει η Εθνική Ραδιοφωνία της Βουλγαρίας, είπε επίσης, ότι η βόμβα ενεργοποιήθηκε την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία φόρτωσης των αποσκευών των επιβατών, στο πόρτ μπαγάζ του λεωφορείου. Μέχρι τώρα δεν είναι σαφές αν η βόμβα βρισκόταν μέσα σε βαλίτσα, ή είχε τοποθετηθεί απευθείας στο λεωφορείο.

Εξάλλου, από το νοσοκομείο του Μπουργκάς ανακοίνωσαν ότι το ιατρικό προσωπικό είναι σε πλήρη ετοιμότητα. Πάνω από 25 τραυματίες τουρίστες έχουν εισαχθεί στο νοσοκομείο, πέντε εκ των οποίων είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Μεταξύ των τραυματιών υπάρχουν παιδιά και δύο έγκυες γυναίκες. Για τους τραυματίες έχουν εξασφαλιστεί φιάλες αίματος, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται και τα νοσοκομεία της Βάρνας.

Στο τόπο του συμβάντος, έχουν ήδη φτάσει ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρόσεν Πλεβνελίεφ, ο πρωθυπουργός, Μπόϊκο Μπορίσοφ, οι υπουργοί Εσωτερικών, Τσβετάν Τσβετάνοφ, Εξωτερικών, Νικολάι Μπλαντένοφ, Υγείας, Ντεσισλάβα Ατανάσοβα, κ.ά., όπως και οι ομάδες εκτάκτων περιστατικών του νοσοκομείου «Πυρογκόφ» και της Στρατιωτικής-Ιατρικής Ακαδημίας της Βουλγαρίας. Επίσης, με εντολή του Βούλγαρου πρωθυπουργού έχουν σταλεί στο Μπουργκάς και δύο αεροπλάνα, με κατάλληλο τεχνικό και ιατρικό εξοπλισμό.

Στο μεταξύ, όλες οι πτήσεις του αεροδρομίου του Μπουργκάς έχουν ανασταλεί, ενώ η περιοχή φρουρείται από την αστυνομία. Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Βουλγαρίας, δεν τίθεται θέμα εφαρμογής εκτάκτων μέτρων ασφαλείας στα άλλα αεροδρόμια της χώρας.