Λακωνικοί υπήρξαν στις απαντήσεις τους στα ΜΜΕ οι βουλευτές και τα κυβερνητικά στελέχη, που έλαβαν μέρος στη σημερινή ενημέρωση του Κοινοβουλίου για τις συνθήκες της πολύνεκρης τρομοκρατικής ενέργειας στο Μπουργκάς από τους διοικητές των βασικών υπηρεσιών ασφάλειας της Βουλγαρίας.

«Η ενημέρωση που λάβαμε στη συνεδρίαση δεν ήταν πολύ διαφορετική από εκείνη που ακούμε στους τηλεοπτικούς σταθμούς». Με αυτόν τον τρόπο συνόψισε τις εντυπώσεις του ο βουλευτής της αντιπολίτευσης, Πέταρ Κουρουμπάσεφ για την ενημέρωση της Βουλής στη συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών για την οποία εξέφρασαν απογοήτευση και άλλοι βουλευτές.

Είναι απόλυτα σίγουρο, ότι το άτομο που έχουν καταγράψει οι κάμερες εσωτερικής ασφάλειας στο αεροδρόμιο του Μπουργκάς, είναι ο δράστης της πολύνεκρης τρομοκρατικής απόπειρας.

Αυτό δήλωσε εν τω μεταξύ στον τηλεοπτικό σταθμό BTV σήμερα το πρωί ο υπουργός Εσωτερικών Τσβετάν Τσβετάνοφ και πρόσθεσε ότι οι βουλγαρικές υπηρεσίες θα είναι σύντομα σε θέση να στείλουν σκίτσο του ύποπτου δράστη στις συνεργαζόμενες υπηρεσίες και ότι δεν αποκλείεται το σκίτσο που θα παρουσιάζει με ακρίβεια της τάξης του 90% με 95% τα χαρακτηριστικά του ύποπτου τρομοκράτη να δοθεί και στα ΜΜΕ.

Ο κ. Τσβετάνοφ είπε ότι η Βουλγαρία δεν είχε λάβει καμία προειδοποίηση για την απόπειρα. Στην Κρατική Αρχή Εθνικής Ασφάλειας(ΚΑΕΑ) λειτουργεί ειδικό αντιτρομοκρατικό κέντρο, το οποίο συνεργάζεται on line (σε πραγματικό χρόνο) με τις συνεργαζόμενες υπηρεσίες, ανέφερε.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΑΕΑ Κωνσταντίν Καζάκοφ είπε στα ΜΜΕ ότι τα στελέχη της συγκεκριμένης υπηρεσίας, αλλά και των υπόλοιπων υπηρεσιών ασφάλειας έχουν πολύ καλή κατάρτιση, συνεργάζονται στενά με άλλες υπηρεσίες και εκτελούν επαγγελματικά τα καθήκοντα τους.

«Μη-σοβαρούς» χαρακτήρισε ο Βούλγαρος αξιωματούχος τους ισχυρισμούς διάφορων πολιτικών παραγόντων και ΜΜΕ της Βουλγαρίας, ότι οι υπηρεσίες ασφάλειας του Ισραήλ έχουν τον απόλυτο έλεγχο στις έρευνες για την πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση στο Μπουργκάς.

Η επίθεση προετοιμαζόταν επί χρόνια ολόκληρα και δεν στόχευε τη Βουλγαρία αλλά το Ισραήλ, ώστε να δείξει ότι οι πολίτες της χώρας αυτής είναι ευάλωτοι σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου.

Αυτό είπε ο υπουργός Εξωτερικών Νικολάι Μλαντένοφ στον τηλεοπτικό σταθμό «Νόνα Τελεβίζιγα (Νέα Τηλεόραση) το πρωί, προτού αναχωρήσει για τη σημερινή ενημέρωση της Βουλής κεκλεισμένων των θυρών για την τρομοκρατική ενέργεια, η οποία στοίχισε τη ζωή πέντε Ισραηλινών τουριστών, του Βούλγαρου οδηγού του τουριστικού λεωφορείου και του ύποπτου δράστη και είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό 36 Ισραηλινών τουριστών την περασμένη Παρασκευή στο αεροδρόμιο του Μπουργκάς.