Το σκίτσο του φερόμενου ως δράστη της επίθεσης αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο του Μπουργκάς της Μαύρης Θάλασσας δημοσιοποίησε στην ιστοσελίδα της η Ιντερπόλ.

Η επίθεση στοίχισε τη ζωή πέντε ισραηλινών τουριστών και του βούλγαρου οδηγού του λεωφορείου, ενώ τραυματίστηκαν άλλοι 30, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο διεθνής οργανισμός που εδρεύει στη Λιόν.

Το σκίτσο του προσώπου ενός άνδρα, με καστανοκόκκινα μαλλιά και μάτια καστανά ή πράσινα, σχεδιάστηκε με βάση υπολείμματα από το κεφάλι του καμικάζι που βρέθηκαν στο σημείο της επίθεσης στο αεροδρόμιο του Μπουργκάς.

Η απεικόνιση του προσώπου συνοδεύεται από αρκετές παραλλαγές της εμφάνισης -να φοράει γυαλιά ηλίου και πηλίκιο, να είναι ντυμένος σαν τουρίστας- βάσει εικόνων που είχαν ληφθεί στο εσωτερικό του αεροδρομίου.

Η αστυνομία και το υπουργείο Εσωτερικών στη Βουλγαρία είχαν δημοσιοποιήσει από χθες στις ιστοσελίδες τους το σκίτσο και το υπουργείο Εσωτερικών είχε ανακοινώσει ότι δημιουργήθηκε με τη βοήθεια των σύγχρονων τεχνολογιών και με βάση τα διαθέσιμα δεδομένα.

Υπολείμματα από το κεφάλι και τα πόδια του καμικάζι είχαν βρεθεί από τους ερευνητές, μετά την έκρηξη της βόμβας στις 18 Ιουλίου μπροστά σε ένα λεωφορείο το οποίο θα μετέφερε τους ισραηλινούς τουρίστες από το αεροδρόμιο του Μπουργκάς σε παραθαλάσσιο θέρετρο.

Η Ιντερπόλ ανακοίνωσε ότι η Βουλγαρία ζήτησε και τα 190 μέλη του διεθνούς οργανισμού να δημοσιοποιήσουν το σκίτσο προκειμένου να αυξηθούν οι πιθανότητες ο άνδρας να αναγνωριστεί.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι κατηγόρησαν το Ιράν και τη Χεζμπολάχ για την επίθεση, ενώ η Τεχεράνη και η σιιτική οργάνωση του Λιβάνου έχουν αρνηθεί οποιαδήποτε ευθύνη.