Σε οκτώ ανήλθε, ο αριθμός των θυμάτων της πολύνεκρης τραγωδίας στο αεροδρόμιο του Μπουργκάς, από την ανατίναξη ισχυρής βόμβας, σε λεωφορείο με σαράντα, Ισραηλινούς τουρίστες. Οι τραυματίες είναι 32. Αυτό ανακοινώθηκε, σε έκτακτο ρεπορτάζ, από την δημόσια τηλεόραση ΒΝΤ.

Ο βούλγαρος υπουργός Εξωτερικών Νικολάι Μλαντένοφ δήλωσε στον ισραηλινό ομόλογό του Άβιγκντορ Λίμπερμαν ότι η έκρηξη σε λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν Ισραηλινοί τουρίστες έξω από το αεροδρόμιο της παραθαλάσσιας πόλης Μπουργκάς, στην Μαύρη Θάλασσα, προκλήθηκε από μια βόμβα που ήταν τοποθετημένη στο όχημα, ενώ έκανε λόγο για επτά νεκρούς.

«Ο υπουργός Μλαντένοφ ενημέρωσε τον υπουργό Λίμπερμαν ότι η έκρηξη προκλήθηκε από μια βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο λεωφορείο που μετέφερε τουρίστες οι οποίοι μόλις είχαν αποβιβαστεί από μια πτήση τσάρτερ με προέλευση το Ισραήλ», αναφέρει ανακοίνωση του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου κατήγγειλε μια «ιρανική τρομοκρατική επίθεση», αναφερόμενος στο αιματηρό επεισόδιο στο αεροδρόμιο της Μπουργκάς. «Όλες οι ενδείξεις δείχνουν το Ιράν», υποστήριξε ο Νετανιάχου σε ανακοίνωσή του. «Τους τελευταίους μήνες έχουμε δει ιρανικές απόπειρες να πληγούν Ισραηλινοί στην Ταϊλάνδη, στην Ινδία, στη Γεωργία, στην Κένυα, στην Κύπρο και αλλού», πρόσθεσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που βρίσκονταν στην περιοχή την ώρα της έκρηξης, ένας άνδρας επιβιβάστηκε μόλις μερικά δευτερόλεπτα πριν την έκρηξη, κάτι που φουντώνει τα σενάρια για επίθεση αυτοκτονίας, δεν υπάρχει όμως επίσημη επιβεβαίωση.

«Το μήνυμα που στέλνουμε αυτή την ώρα είναι να υπάρξει ηρεμία. Η Βουλγαρία έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των τουριστών στη χώρα μας», τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρόσεν Πλεβνελίεφ.