Ένα διαφορετικό τρόπο να διασκεδάσει βρήκαν ένας άνδρας και μια γυναίκα από το Σακραμέντο, καθώς έκλεψαν ένα πυροσβεστικό όχημα που βρισκόταν σε υπηρεσία και πήγαν βόλτα στην εξοχή, προκαλώντας μια χαώδη κατάσταση.

Το περιστατικό συνέβη το Σάββατο 14/7 και η βόλτα διήρκεσε ένα γεμάτο δίωρο με τους δύο κλέφτες να καλύπτουν σε αυτό το διάστημα 160 χιλιόμετρα και περιπολικά από διάφορες Κομητείες να εξαπολύουν ανθρωποκυνηγήτο για να τους πιάσουν.

Τελικά η αστυνομία κατάφερε να ακινητοποιήσει το όχημα και να συλλάβει τους δυο κλέφτες που βρίσκονταν υπό την επήρεια ναρκωτικών και αλκοόλ.

Ενδεικτικό της κατάστασης ήταν ο κλαυσίγελος του άνδρα ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων ότι είδε την πόρτα του πυροσβεστικού ανοιχτή και δεν μπορούσε να αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη. Σημειώστε, δε ότι το όχημα βρισκόταν εκείνη την ώρα σε επιχείρηση κατάσβεσης φωτιάς σε αγροτική περιοχή.

Μάλιστα, αποπειράθηκε να αποδράσει από το περιπολικό ξεγελώντας τους αστυνομικούς, αλλά δεν τα κατάφερε.

Η γυναίκα από την πλευρά της είπε ότι τον συνόδευσε στη βόλτα γιατί χρειαζόταν βοήθεια ψυχίατρου, ενώ τόνισε πως κατά τη διάρκεια της διαδρομής φοβήθηκε μην τυχόν και τραυματίσουν κάποιον.

Το πυροσβεστικό όχημα αξίας ενός εκατομμυρίου δολαρίων, υπέστη εκτεταμένες ζημιές και βρίσκεται στο συνεργείο για επισκευές. Θα επιστρέψει στην υπηρεσία μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες, όπως ενημέρωσε το πυροσβεστικό σώμα του Σακραμέντο.