Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Χορστ Ζεεχόφερ, που βρίσκεται σε σύγκρουση με την καγκελάριο, ‘Ανγκελα Μέρκελ, για το ζήτημα της μεταναστευτικής πολιτικής, αποφάσισε να παραιτηθεί από τα καθήκοντά του, δήλωσαν στο AFP πηγές της Χριστιανοκοινωνικής Ενωσης (CSU) της Βαυαρίας.

Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών έκανε γνωστή την πρόθεσή του κατά τη διάρκεια κομματικής συνεδρίασης κεκλεισμένων των θυρών στο Μόναχο, η οποία παρατάθηκε μέχρι αργά το βράδυ.

Όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Ζεεχόφερ προτίθεται επίσης να αποχωρήσει από την προεδρία της CSU, που συμμετέχει στον εύθραυστο κυβερνητικό συνασπισμό, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Η πρώτη αντίδραση ήλθε από τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Αλεξάντερ Ντόμπριντ, ο οποίος τόνισε ότι δεν επιθυμεί την αποχώρηση του κ. Ζεεχόφερ, ότι στηρίζει τον αρχηγό του, ο οποίος, όπως είπε, δεν πρέπει να είναι το θύμα της υπόθεσης του ασύλου.

Η Κ.Ο. διαβουλεύεται ήδη επί πάνω από επτά ώρες, χωρίς να έχει καταλήξει σε αποφάσεις και πριν από λίγο διέκοψε τις εργασίες της.