Ήταν ένα πρόβλημα που ταλάνιζε χιλιάδες ανθρώπους και δοκίμαζε τις αντοχές και τα όριά μας… Πώς να απλώσεις καλά το κρύο βούτυρο στο ψωμί χωρίς να διαλύσεις την ψίχα και χωρίς το βούτυρο να απλωθεί ανισομερώς;

Αυτό το προαιώνιο πρόβλημα βρίσκει επιτέλους λύση με μία εφεύρεση της βρετανικής Warburtons: ένα μαχαίρι που θερμαίνεται μόνο του τόσο όσο χρειάζεται για να ζεσταίνει το βούτυρο ώστε να απλώνεται ομοιόμορφα και απαλά πάνω στο ψωμί. Εξοπλισμένο με ένα κουμπάκι στη λαβή, το μαχαίρι «φωτίζεται» σε ένα σημείο όταν είναι έτοιμο για χρήση.

Δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό πότε θα διατεθεί μαζικά στην αγορά και πόσο θα κοστίζει.

Οι κατασκευαστές αποφάσισαν να το παράγουν έπειτα από έρευνα στην οποία αναδείχθηκε η πιο επιθυμητή καινοτομία στο πρωινό! Το βούτυρο που δεν απλώνεται καλά είναι ανάμεσα στις χειρότερες «αναποδιές» του πρωινού, μαζί με το καμένο ψωμί και το κρύο τσάι.

Σε έρευνα με τη συμμετοχή 3.000 ατόμων διαπιστώθηκε πως το 1% των Βρετανών- όλοι άνδρες εν προκειμένω- κατέληξε ακόμα και να… ζεσταίνει το βούτυρο με το σεσουάρ των μαλλιών για να μπορέσει να το απλώσει καλά…

Το 28% των ερωτηθέντων έβαζε το βούτυρο στα μικροκύματα, το 8% το έβαζε μέσα σε πιάτο πάνω στην τοστιέρα για να ζεσταθεί και το 7% ζέσταινε το μαχαίρι στο μάτι.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο