Αυτό το συγκλονιστικό βίντεο παρουσιάζει τη στιγμή που δύο ληστές εισέβαλαν οπλισμένοι με λοστούς στην οικία μιας οικογένειας στο Μάντσεστερ, και απειλώντας τη ζωή των ανήλικων παιδιών, κατάφεραν μέσα σε ένα περίπου λεπτό να διαφύγουν με το αυτοκίνητο της οικογένειας.

Ο 38χρονος Chris Rustage παρακολουθούσε τηλεόραση με τη σύζυγο του και τα τρία παιδιά του, όταν ξαφνικά οι ληστές εμφανίστηκαν μπροστά τους και ζητούσαν επίμονα τα κλειδιά του αυτοκινήτου που ήταν σταθμευμένο στην είσοδο της οικίας.

«Ξαφνιάστηκα, επειδή δεν περίμενα να συμβεί κάτι τέτοιο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αρχικά νόμιζα ότι ήταν κάποιος συγγενής μου, αλλά όταν είδα τους κλέφτες σοκαρίστικα», δήλωσε ο 38χρονος.

«Αρχικά σκέφτηκα να αντιδράσω, αλλά όταν είδα τους λοστούς, απλά τους είπα που είναι τα κλειδιά. Δεν ήθελα να πάθει κανείς κακό και έβαλα τη προστασία της οικογένειας μου πάνω από το αυτοκίνητο», δηλώνει καταληκτικά.

Το περιστατικό καταγράφηκε στο κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης του σπιτιού και ο 38χρονος πατέρας προσφέρει αμοιβή 1.000 λιρών σε οποιονδήποτε μπορεί να βοηθήσει με την υπόθεση.