Ένα «πάρτι για τον Μακρόν» με περίπου 40.000 διαδηλωτές

Διαδήλωση στο Παρίσι με αφορμή την πρώτη επέτειό του στην προεδρία


ΚΟΣΜΟΣ
18:50
05/05/2018
Ένα «πάρτι για τον Μακρόν» με περίπου 40.000 διαδηλωτές
2
loading

Μια ογκώδης διαδήλωση διαμαρτυρίας κατά των μεταρρυθμίσεων του γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν διοργανώθηκε σήμερα στη γαλλική πρωτεύουσα, κατά την πρώτη επέτειο από την ανάληψη των καθηκόντων του.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Παρισιού, οι διαδηλωτές ανέρχονταν σε περίπου 40.000.

France Protest

Το αριστερό κόμμα «Η Ανυπότακτη Γαλλία» ( la France insoumise) του Ζαν-Λικ Μελανσόν, ο βουλευτής του οποίου Φρανσουά Ραφίν ήταν ο εμπνευστής αυτής της διαδήλωσης, έκανε λόγο για 160.000 διαδηλωτές που βγήκαν στους δρόμους.

Η διαδήλωση που ονομάστηκε ένα «Πάρτυ για τον Μακρόν» ( «la Fête à Macron») ξεκίνησε νωρίτερα σήμερα από την Place de l'Opera μέσα σε εορταστική ατμόσφαιρα με καλοκαιρία και μαζικό πικνίκ αλλά και με τους συμμετέχοντες να κρατούν πανό που έγραφαν «Σταματήστε τον Μακρόν», «Μακρόν, ο πρόεδρος των πλουσίων» και «Μακρόν, βγες από το τοπίο».

Παρά το θετικό κλίμα στη διαδήλωση, περίπου 2.000 άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας, ανάμεσά τους άνδρες των δυνάμεων αποκατάστασης της τάξης, έχουν αναπτυχθεί στη γαλλική πρωτεύουσα, σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί περίπου στις 20:00 τοπική ώρα στην Πλατεία της Βαστίλης.

Ο Μακρόν εξελέγη πρόεδρος στις 7 Μαϊου του περασμένου χρόνου επικρατώντας της ακροδεξιάς υποψήφιας του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν στον δεύτερο γύρο και εξασφαλίζοντας το 66,1% των ψήφων. Η κυβέρνησή του έχει παρουσιάσει μια σειρά από μεταρρυθμίσεις, ανάμεσά τους στα εργασιακά, οι οποίες έχουν προκαλέσει λαϊκή αντίδραση κυρίως από τα συνδικάτα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar σύντομα

    Στην γκιλοτίνα

  2. avatar Χαχα

    Μακρον : καθαρό προϊόν της οικονομικής ολιγαρχίας που όλα όσα μέτρα έλαβε και σκοπεύει να πάρει ειναι υπέρ των εχόντων και κρατούντων. Χάρισε με την απαλλαγή απο την φορολογία όλα τα κινητά πλούτη ( χρηματα, κότερα, χρυσαφικά, έργα τέχνης κτλ) σε όλους όσους τα κατέχουν ενω έβαλε, με το πρόσχημα της απαλλαγής απο τις κοινωνικές εισφορές των υπαλλήλων και εργαζομένων για να αυξήσει τα διαθέσιμο είσοδημα τους, μια φορολογία 1,7% σε όλους τους συνταξιούχους .( αλλα και σε αυτούς που εργάζονται ) Οπως καταλαβαίνετε κανένας δεν βγήκε κερδισμένος δεδομένου του οτι ανέβηκε η φορολογία και σε αυτούς αφού με αύξηση του εισοδήματος ανέβηκε η κλίμακα τους + το 1,7%. Χωρια που ανέβασε την τιμή των καύσιμων κίνησης με αποτέλεσμα τα μεταφορικά των εις την επαρχεια κατοίκων να ανεβεί αρκετα( δεν υπάρχουν κοινά μεσα μεταφορών ) Αυτα και πολλά αλλα εχουν κάνει την άνοδο της διαμαρτυρίας των \"κάτω\" Γάλλων.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει