Η τελετή παράδοσης-παραλαβής μεταξύ του απερχομένου γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί και του Φρανσουά Ολάντ στο προεδρικό μέγαρο θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί της Τρίτης (11 ώρα Ελλάδας) ανέφεραν πηγές στο στενό περιβάλλον του Ολάντ.

«Η νέα κυβέρνηση της Γαλλίας θα έχει στελεχωθεί μέχρι το βράδυ της Τετάρτης, ενώ το όνομα του πρωθυπουργού θα γνωστοποιηθεί ήδη από την Τρίτη» πρόσθεσαν.

Για την τελετή παράδοσης-παραλαβής της προεδρικής εξουσίας ο συνεργάτης του Ολάντ, Πιέρ Μοσκοβιτσί, δήλωσε σήμερα στη Λε Μοντ ότι αυτή θα κωδικοποιηθεί διατηρώντας συνάμα προσωπικά και συμβολικά χαρακτηριστικά.

Η μητέρα των τεσσάρων παιδιών του Ολάντ, Σεγκολέν Ρουαγιάλ, ηττηθείσα στις προεδρικές του 2007 από τον Σαρκοζί ανακοίνωσε, ότι τα παιδιά δε θα παραστούν στην τελετή, αντίθετα με ό,τι συνέβη με τα παιδιά του Σαρκοζί τον Μάιο ’07.
«Θέλουμε άμεμπτη τη Δημοκρατία μας» αιτιολόγησε η Ρουαγιάλ στις δηλώσεις της στο τηλεοπτικό δίκτυο Canal+. «Τα παιδιά μας είναι που δεν επιθυμούν να είναι παρόντα, επειδή πιστεύουν ότι δεν έχουν θέση στο προεδρικό μέγαρο».