Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται πόλη στη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας, η οποία εκκενώθηκε καθώς οι φλόγες έχουν καταστρέψει περισσότερα από 70 σπίτια και άλλα κτίρια.

Η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα στην παραλιακή πόλη Tathra, χωρίς να υπάρξουν θύματα καθώς οι κάτοικοί της την είχαν ήδη εγκαταλείψει και είχαν μετακινηθεί σε κοντινό προορισμό.

Είχαν προηγηθεί πύρινα μέτωπα στη Βικτόρια, όπου καταστράφηκαν τουλάχιστον 18 κτίρια. Οι αρχές χαρακτήρισαν τις φωτιές αυτές ως τις χειρότερες της καλοκαιρινής περιόδου στην Αυστραλία.

Στην Tathra, τέσσερις άνθρωποι χρειάστηκαν ιατρική βοήθεια λόγω εισπνοής καπνού ενώ ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε την ώρα του καθήκοντος.

Η θερμοκρασία στην περιοχή κυμαίνεται στους 38 βαθμούς Κελσίου.

«Ο καπνός ήταν μαύρος και πυκνός» περιέγραψε μία κάτοικος στο BBC, προσθέτοντας πως οι περισσότεροι από τους 1600 κατοίκους είχαν φύγει αφήνοντας πίσω όλα τα υπάρχοντά τους.

Η Πυροσβεστική εκτιμά πως οι σημερινές καιρικές συνθήκες θα βοηθήσουν στον περιορισμό του μετώπου.

AP_18078121369624

Στη Βικτόρια, οι φωτιές έκαψαν έκταση πάνω από 400 τετραγωνικά χιλιόμετρα και αποδίδονται σε κεραυνό.

Τον Σεπτέμβριο, οι αρχές της χώρας είχαν προειδοποιήσει τους Αυστραλούς να προετοιμαστούν για μια πολύ επικίνδυνη καλοκαιρινή περίοδο, σε ό,τι αφορά τις φωτιές, έπειτα από τον περασμένο χειμώνα που συγκαταλέγεται στους πλέον ξηρούς στην ιστορία.