Αρχαιολογικούς θησαυρούς αναζητούσαν τυμβωρύχοι στην Κίνα. Αντί αυτών όμως, σε ένα τάφο ανακάλυψαν κάτι που θα στοιχειώνει τον ύπνο τους για χρόνια. Ανοίγοντας σάκους στους οποίους ήλπιζαν να βρουν πολύτιμα αντικείμενα βρήκαν ένα μουμιοποιημένο ανδρικό σώμα ηλικίας… περίπου 130 ετών, το οποίο είχε διατηρηθεί σε βαθμό εντυπωσιακό και είχε μία έκφραση που αναμφίβολα δεν θα μπορέσουν να ξεχάσουν!

Με το δέρμα και τα δόντια της σχεδόν ανέπαφα και το στόμα ανοιχτό η μούμια είχε επίσης μία εξαιρετικά καλοδιατηρημένη κοτσίδα, κυρίαρχη κατά τη δυναστεία Κινγκ.

Το «χτένισμα» αυτό ήταν υποχρεωτικό για όλους τους άνδρες εκείνη την περίοδο και όποιος δεν υπάκουε στην εντολή εκτελείτο για ανυπακοή.

Στην Κίνα προβλέπονται αυστηρές ποινές για τους τυμβωρύχους οι οποίοι ωστόσο δεν φαίνεται να αποθαρρύνονται.

Πολλοί χρησιμοποιούν ακόμα και… μπουλντόζες και δυναμίτη για να αποκτήσουν πρόσβαση σε πολλούς τάφους που συχνά είναι φτιαγμένοι βαθιά στο έδαφος ή σε απομακρυσμένες περιοχές.

Όταν καταφέρουν να μπουν χρησιμοποιούν γυαλιά νυχτερινής όρασης και αρπάζουν οτιδήποτε έχει αξία, πουλώντας το στη συνέχεια στην επικερδή διεθνή μαύρη αγορά.

Πιστεύεται μάλιστα πως εννιά στους δέκα τάφους στην Κίνα έχει συληθεί!

Ο οικογενειακός τάφος όπου βρέθηκε η μούμια χρονολογείται από το 1882 και έχει τέσσερις θαλάμους- εκ των οποίων κανείς δεν έμεινε αλώβητος.

Ο τάφος είχε ξαναγίνει στόχος το 1950 αλλά οι κλέφτες είχαν τότε δείξει κάποιο σεβασμό στους νεκρούς και δεν τους είχαν αγγίξει.