Ο 25χρονος Kyle Coleman, διαγνώστηκε με αυτισμό σε ηλικία τριών ετών και έκτοτε η ομιλία του έχει περιοριστεί σημαντικά. Ωστόσο, το ταλέντο και η αγάπη του για τη μουσική του έδωσαν τη δύναμη για να πραγματοποιήσει το μεγαλύτερο όνειρό του και σύντομα θα κυκλοφορήσει ο πρώτος του δίσκος.

Το ταλέντο του ανακάλυψε η μητέρα του, κατά τη διάρκεια μιας μουσικής θεραπευτικής συνεδρίας το 2009.

Από τότε, η μουσική θεραπεύτρια, Carine Kelley, επισκεπτόταν τον Kyle δύο φορές την εβδομάδα και διαπίστωσε ότι η μουσική αποτελεί έναν ενστικτώδη τρόπο για να εκφράζει τα συναισθήματά του.

«Ο Kyle διαθέτει ένα έμφυτο ταλέντο στη μουσική και είναι σε θέση να παίζει τα αγαπημένα του τραγούδια στο αρμόνιο, χωρίς προηγούμενη μουσική γνώση. Όταν τραγουδάει, η προσωπικότητα και τα συναισθήματά του λάμπουν μέσα στο τραγούδι και η αυτοπεποίθησή του βρίσκεται στα ύψη», αναφέρει η θεραπεύτρια.

Όταν η μητέρα του Kyle συνειδητοποίησε το ταλέντο του γιού της, τον πήγε σε ένα στούντιο ηχογράφησης στο Πλύμουθ για να δει τις ικανότητές του. Εντυπωσιασμένος ο Kyle, ηχογράφησε το αγαπημένο του τραγούδι, το «Monday, Monday» των Mamas and Papas.

Ο ιδιοκτήτης του στούντιο ήταν τόσο ενθουσιασμένος από το αποτέλεσμα και πρότεινε στον Kyle να ηχογραφήσουν μαζί έναν δίσκο για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Σήμερα, 18 μήνες αργότερα από τη πρώτη ηχογράφηση, ο Kyle ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το πρώτο του δίσκο.

«Ο πατέρας του ήταν μουσικός και πέθανε πριν από δύο χρόνια σε ατύχημα με μοτοσυκλέτα. Σίγουρα έχει κληρονομήσει το ταλέντο του πατέρα του», αναφέρει η μητέρα του.

Ο Kyle έχει ηχογραφήσει covers διάφορων γνωστών τραγουδιών και καλλιτεχνών, όπως του Robbie Williams, Cat Stevens και Razorlight, καθώς και ένα τραγούδι που γράφτηκε αποκλειστικά γι’ αυτόν και αναφέρεται στον αυτισμό. Το άλμπουμ υποστηρίζεται από το National Autistic Society της Αγγλίας και θα κυκλοφορήσει τη Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού.

Το άλμπουμ, με τίτλο «Therefore I Am», θα είναι διαθέσιμο μέσω του iTunes και της Amazon, στις 2 Απριλίου, και τα χρήματα της αγοράς του θα διατεθούν στο National Autistic Society και άλλα φιλανθρωπικά ιδρύματα.