Ένα ποτηράκι παραπάνω της στοίχισε σχεδόν… 26.000 ευρώ

Η πλουσιότερη γυναίκα της Νορβηγίας πιάστηκε να οδηγεί μεθυσμένη


ΚΟΣΜΟΣ
20:07
17/11/2017
Ένα ποτηράκι παραπάνω της στοίχισε σχεδόν... 26.000 ευρώ
5
loading

Στην πλουσιότερη γυναίκα της Νορβηγίας επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή και πρόστιμο σχεδόν... 26.000 ευρώ επειδή πιάστηκε να οδηγεί με θετικό ποσοστό αλκοολαιμίας.

Κληρονόμος μιας οικογένειας επενδυτών και βιομηχάνων, η Καταρίνα Άντρεσεν είχε ποσοστό αλκοολαιμίας 0,64 γραμμάρια ανά λίτρο αίματος στη διάρκεια νυκτερινού ελέγχου ρουτίνας που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο, αναφέρεται στην απόφαση του δικαστηρίου, την οποία είδε σήμερα το Γαλλικό Πρακτορείο.

Στη Νορβηγία, μια χώρα ιδιαίτερα αυστηρή στο θέμα αυτό, το επιτρεπόμενο ποσοστό αλκοολαιμίας είναι 0,21 γραμμάρια ανά λίτρο.

Οι παραβάσεις αυτού του τύπου τιμωρούνται εν γένει με πρόστιμο που ιστούται με μικτό μισθό 1,5 μήνα.

Καθώς η 22χρονη γυναίκα είναι ακόμη φοιτήτρια και δεν διαθέτει μισθό, το δικαστήριο του Όσλο αποφάσισε να υπολογίσει το πρόστιμο βάσει της περιουσίας της, που ανέρχεται σε 7,7 δισ. κορώνες (περίπου 800 εκατ. ευρώ).

«Λυπάμαι πολύ που οδήγησα με θετικό ποσοστό αλκοολαιμίας», αντέδρασε η Καταρίνα Άντρεσεν σε ένα SMS που έστειλε στην εφημερίδα Finansavisen, η οποία αποκάλυψε την υπόθεση.

«Πίστευα πως αυτό θα είχε ξαναπέσει στο μηδέν έπειτα από τόσο χρόνο, αλλά θα έπρεπε να το είχα ελέγξει. Λυπάμαι πραγματικά», πρόσθεσε.

Στην πλούσια κληρονόμο επιβλήθηκε επίσης αφαίρεση της άδειας οδήγησης για 13 μήνες, μια περίοδος στο τέλος της οποίας θα πρέπει να ξαναδώσει εξετάσεις.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar SER 30

  ΩΡΑΙΟ ΝΟΜΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ [...] ΣΤΟΝ ΒΟΡΡΑ . ΑΝΕΥ ΜΙΣΘΟΥ Η ΟΔΗΓΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΡΕΣΑΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΣ ΡΙΞΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ . ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΩΡΑΙΟΣ Ο ΝΟΜΟΘΕΤΗΣ ΜΑΛΛΟΝ ΗΤΑΝΕ ΣΟΥΡΩΜΕΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΙΜΟΝΙ ΑΛΛΑ ΚΑΘΗΜΕΝΟΣ . ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΄΄ ΑΔΙΚΙΕΣ ΛΑΘΗ ΑΤΕΛΕΙΕΣ [...] ΑΠΛΗ Η ΠΟΛΥΠΛΟΚΗ ΡΕΕΙ ΣΤΙΣ ΦΛΕΒΕΣ ΜΑΣ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΩΣ .

 2. avatar Τουμποφλο

  Θα πηγαινε αυτοφωρο και το οχημα της θα ακινητοποιουταν.

 3. avatar Στην Ελλάδα,

  Θα έτρωγε πρόστιμο 500€ με 50% έκπτωση εντός δεκαημέρου και θα έπαιρνε το αυτοκίνητο να πάει σπίτι!

 4. avatar Βρειτε τις διαφορές…

  Νορβηγία 2017, πλουσιοτερη Νορβηγίδα: «Λυπάμαι πολύ που οδήγησα με θετικό ποσοστό αλκοολαιμίας»
  Ελλάδα 2017, ξεβράκωτο μνημονιακό βλαχαδερό: «ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ»;;;

 5. avatar Nikos-Nikos .

  [...]. Δεν μπορείς εσύ κυρά μου, επειδή έχεις λεφτά, να πατήσεις με το κάρο σου τα δικά μας παιδάκια.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει