Τα κατεχόμενα στην Κύπρο ετοιμάζονται να γιορτάσουν την επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους στις 15 Νοεμβρίου 1983. Σύμφωνα με Κυπριακά ΜΜΕ, μαχητικά της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, πραγματοποίησαν χαμηλές πτήσεις πάνω από τη κατεχόμενη Λευκωσία και πολύ κοντά στη πράσινη γραμμή. Πρόκειται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, για δοκιμαστικές πτήσεις λόγω των αυριανών εορτασμών.

Σύμφωνα με την Κυπριακή εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος», οι πτήσεις έγιναν στις περιοχές Παλλουριώτισσας και Καιμακλίου και τουρκικά μαχητικά έχουν μετασταθμεύσει σε κατεχόμενο αεροδρόμιο. Αξίζει επίσης να αναφερθεί πως οι παραβιάσεις του κυπριακού εναέριου χώρου από τη τουρκική αεροπορία, κατά πάγια τακτική καταγγέλλονται στον ΟΗΕ και καταγράφονται στις εκθέσεις του διεθνούς οργανισμού.

Το newsbeast.gr πάντως, επικοινώνησε σχετικά με το ΓΕΕΦ στην Κύπρο, όπου δήλωσαν πως δεν μπορούσαν να επιβεβαιώσουν τίποτα σχετικά με χαμηλές πτήσεις πέραν του γεγονότος των αυριανών εκδηλώσεων στα κατεχόμενα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.