Σε σπίτι στην Ιρλανδία βρέθηκε ένα από τα πιο παλιά γράμματα που έχουν σταλεί ποτέ στον ΄Αγιο Βασίλη. Τα παιδιά βέβαια που περίμεναν με λαχτάρα τα δώρα τους δεν τα έλαβαν ποτέ αφού το γράμμα που έριξαν από την καμινάδα, με σκοπό να το δει ο Άγιος Βασίλης κατεβαίνοντας, παρέπεσε κάπου και έμεινε κρυμμένο για πολλά χρόνια.

Το γράμμα που χρονολογείται στο 1911 είχε γραφτεί από δύο παιδάκια τη Χάνα και τον Φρεντ 7 ετών, που ζητούσαν από τον Άγιο Βασίλη, κούκλες, ζαχαρωτά και χρυσά νομίσματα.

Η πρώτη φορά που είδε κάποιος το γράμμα ήταν το 1992 όταν ο τωρινός ιδιοκτήτης του σπιτιού στο Δουβλίνο, Τζον Μπερν, βρήκε το γράμμα στην καμινάδα, κατά τη διάρκεια εργασιών για την εγκατάσταση κεντρικής θέρμανσης στο κτίριο και το κράτησε ως ενθύμιο.

Αυτή την εβδομάδα, με αφορμή την συμπλήρωση 100 ετών από τότε που γράφτηκε το γράμμα, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού αποφάσισε να μιλήσει για το εύρημά του στην εφημερίδα «Irish Times».

Ανάμεσα στους αναγνώστες έτυχε να είναι και ο γιος της Χάνα Χάουαρντ, Βίκτορ Μπάρτλεμ. Βλέποντας το όνομα της μητέρας του στην εφημερίδα συνέδεσε τα κομμάτια του παζλ και συνειδητοποίησε με έκπληξη ότι επρόκειτο για εκείνη.
«Απλώς δεν μπορούσα να το πιστέψω. Αγνοούσα την ύπαρξη του…Ήταν καταπληκτικό και είναι τόσο γλυκό, τυπικό παιδικό γράμμα» λέει συγκινημένος ο Βίκτορ Μπάρτλεμ ο οποίος δηλώνει παράλληλα εντυπωσιασμένος από τις αντιδράσεις του κόσμου και θεωρεί ότι το σπάνιο αυτό δώρο, είναι ότι πιο ταιριαστό με το πνεύμα των Χριστουγέννων.