Ο νέος ηγέτης της Βόρειας Κορέας θα πρέπει να μοιραστεί την εξουσία του με έναν θείο του και την στρατιωτική ηγεσία μετά τον θάνατο του πατέρα του Κιμ Γιονγκ-ιλ, καθώς η απομονωμένη χώρα οδεύει προς μία συλλογική μορφή ηγεσίας έπειτα από δεκαετίες προσωποπαγούς δικτατορίας, σύμφωνα με πληροφορίες πληροφορημένης πηγής με στενές σχέσεις με την Πιονγκγιάνγκ και το Πεκίνο.

Η πηγή προσθέτει ότι ο βορειοκορεατικός στρατός, που προσπαθεί να αναπτύξει πυρηνικό οπλοστάσιο, διακήρυξε την πίστη του στον άπειρο και άγνωστο Κιμ Γιονγκ-ουν, ο οποίος τίθεται επικεφαλής της δυναστείας που κυβερνά τη χώρα από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η κινεζική ηγεσία ειδοποιήθηκε για τον θάνατο του Κιμ Γιονγκ-ιλ, ο οποίος συνέβη το Σάββατο, μόλις τη Δευτέρα , ημέρα της μετάδοσης της είδησης από την κρατική βορειοκορεατική τηλεόραση.

Η πηγή, η οποία δεν κατονομάζεται, έχει κατά το παρελθόν προβλέψει σωστά σημαντικά γεγονότα, όπως την πρώτη πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας το 2006.

Η κατάσταση στη Βόρεια Κορέα φαίνεται σταθερή, μετά την διακήρυξη της πίστης του στρατού στο πρόσωπο του νέου ηγέτη, δηλώνει η πηγή. «Είναι απίθανο…Ο στρατός διακήρυξε την υπακοή του στον Κιμ Γιονγκ-ουν», απάντησε όταν ερωτήθηκε για το ενδεχόμενο πραξικοπήματος.

Απουσία ισχυρού στρατιωτικού άνδρα, η Βόρεια Κορέα θα κυβερνάται από συλλογική ηγεσία, αποτελούμενη από τον Κιμ Γιονγκ-ουν, τον θείο του και την στρατιωτική ηγεσία.