Η Katelyn Marie Todd, έχει κατάθλιψη και θέλησε να στείλει το δικό της μήνυμα μέσα από ένα Facebook post το οποίο έχει πλέον περισσότερες από 220.000 κοινοποιήσεις, σύμφωνα με τη Metro.

Έτσι ανέβασε μία φωτογραφία της στην οποία βουρτσίζει τα μαλλιά της για πρώτη φορά μετά από τέσσερις εβδομάδες, για να εξηγήσει ότι «η κατάθλιψη δεν είναι όμορφη».

dhdhd

«Βούρτσισα τα μαλλιά μου σήμερα», έγραψε στο Facebook. «Ήταν μπερδεμένα και κολλημένα μαζί. Έσπαγαν σε κάθε βούρτσισμα. Έκλαιγα ενώ λουζόμουν γιατί είχα ξεχάσει πώς ήταν το συναίσθημα να περνάω τα δάχτυλά μου ανάμεσά τους. Βούρτσισα και τα δόντια μου για πρώτη φορά μετά από μία εβδομάδα. Τα ούλα μου αιμορραγούσαν. Το νερό έτρεχε κατακόκκινο από το αίμα. Έκλαιγα και για αυτό. Όταν βγήκα από το ντους, δεν μπορούσα να σταματήσω να μυρίζω τα μαλλιά και τα χέρια μου. Απέφευγα να αγκαλιάσω τους ανθρώπους, γιατί δεν μύριζα όμορφα. Μύριζα λες και βρισκόμουν στο κρεβάτι για μια εβδομάδα. Δεν έχω καθαρά ρούχα, γιατί είμαι πολύ κουρασμένη και λυπημένη για να τα πλύνω».

Και συνεχίζει στο ίδιο post:

«Η κατάθλιψη δεν είναι όμορφη. Η κατάθλιψη είναι κακή υγιεινή, βρώμικα πιάτα και ένα οκνηρό σώμα από τον πολύ ύπνο. Κατάθλιψη είναι να έχεις μόνο τρεις φίλους που βρίσκονται τριγύρω γιατί έχουν την υπομονή και την αγάπη ενός αγίου. Κατάθλιψη είναι να κλαις μέχρι να μην υπάρχουν άλλα δάκρυα, μέχρι να νιώθεις ότι θέλεις να κάνεις εμετό μέχρι την επόμενη αναπνοή. Κατάθλιψη είναι να κοιτάζεις το ταβάνι μέχρι να καούν τα μάτια επειδή ξεχνάς να τα ανοιγοκλείσεις.

Η κατάθλιψη κάνει την οικογένειά σου να κλαίει επειδή νομίζει ότι δεν την αγαπάς πια όταν είσαι απόμακρος και αποστασιοποιημένος. Η κατάθλιψη είναι σωματική και συναισθηματική, είναι αυτό το κενό που αισθάνεσαι».

Η Katelyn συνεχίζοντας παροτρύνει τους ανθρώπους να είναι ευγενικοί με τους φίλους και τις οικογένειές τους που αγωνίζονται να βρουν την ενέργεια για να φροντίσουν τους εαυτούς τους – και να τους παίρνουν σοβαρά αν και όταν μιλούν για τον αγώνα που κάνουν.

«Προσπαθούμε», έγραψε. «Ορκίζομαι ότι προσπαθούμε. Βλέπετε; Βούρτσισα τα μαλλιά μου σήμερα».