Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ότι εμπιστεύεται πλήρως τον υπουργό Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς, ο οποίος έχει βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα για τις επαφές που είχε πέρσι με τον πρεσβευτή της Ρωσίας στην Ουάσινγκτον.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε αυτό το σχόλιο ενώ ετοιμαζόταν να εκφωνήσει μια ομιλία σχετική με την αύξηση των αμυντικών δαπανών που έχει προτείνει, πάνω στο αεροπλανοφόρο Gerarld R. Ford.Ο Τραμπ πρόσθεσε ότι ο ίδιος δεν πιστεύει ότι ο Σέσιονς θα έπρεπε να αυτοεξαιρεθεί από την έρευνα που διεξάγεται για την ανάμιξη της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Αναφερόμενος στην κατάθεση που είχε δώσει ο Σέσιονς στο Κογκρέσο όταν εξεταζόταν η υποψηφιότητά του για το υπουργείο Δικαιοσύνης, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ότι ήταν «ειλικρινής».

Η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Δικαιωμάτων (ACLU) ζήτησε σήμερα τη διεξαγωγή έρευνας για το κατά πόσο ο υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς διέπραξε το αδίκημα της ψευδορκίας όταν αρνήθηκε πως είχε επαφές με Ρώσους αξιωματούχους κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές, ενώ κατέθετε ενόρκως στη Γερουσία.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το υπουργείο Δικαιοσύνης επιβεβαίωσε ότι ο Σέσιονς είχε δύο συναντήσεις με τον Ρώσο πρεσβευτή στην Ουάσινγκτον, τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο. Η μία από αυτές έγινε στο γραφείο του στη Γερουσία.

«Ο αμερικανικός λαός αξίζει μια πλήρη έρευνα για το αν ο Σέσιος διέπραξε ψευδορκία και για το αν είναι πραγματικά κατάλληλος για την υπηρετήσει στη θέση του ανώτατου αξιωματούχου των υπηρεσιών επιβολής του νόμου», τόνισε ο διευθυντής της ACLU Άντονι Ρομέρο σε ανακοίνωση που εξέδωσε. «Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου — και σίγουρα όχι εκείνοι που έχουν ορκιστεί να τον εφαρμόζουν», πρόσθεσε.