Το νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος δέχθηκε χθες η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Κίρσνερ, στο πλαίσιο της επίλυσης της διπλωματικής κρίσης μεταξύ Καράκας και Μπογκοτά.

Μετά από συνάντηση περίπου μίας ώρας, ο κ. Σάντος εγκατέλειψε το προεδρικό παλάτι χωρίς να κάνει δηλώσεις. Να σημειώσουμε πως ο πρόεδρος της Κολομβίας πρόκειται στη συνέχεια να συναντηθεί με τον γενικό γραμματέα της Ένωσης Νοτιοαμερικανικών Κρατών (UNASUR) Νέστορ Κίρσνερ, στην πρεσβεία της Κολομβίας στο Μπουένος Άιρες.

Από την πλευρά της, η Κριστίνα Κίρσνερ πρόκειται να δεχθεί σήμερα την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο, «στο πλαίσιο τοπικών διαβουλεύσεων που προκλήθηκαν από τη διακοπή των σχέσεων μεταξύ Βενεζουέλας και Κολομβίας».

Να υπενθυμίσουμε πως, η Βενεζουέλα διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις με την Κολομβία την περασμένη εβδομάδα, όταν ο πρεσβευτής της Κολομβίας στον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών (ΟΕΑ) παρουσίασε «αποδείξεις», εικόνες από δορυφόρο, συντεταγμένες GPS και φωτογραφίες, για την παρουσία 1.500 κολομβιανών ανταρτών στη Βενεζουέλα.