Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η μαροκινή αστυνομία μετά τη χθεσινή επίθεση που προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 14 ανθρώπων, δέκα εκ των οποίων ήταν Γάλλοι και Ολλανδοί, στην καρδιά της τουριστικής πόλης Μαρακές.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί σε όλη τη χώρα με οδοφράγματα να έχουν στηθεί στη είσοδο των μεγάλων πόλεων για την εγγύηση της εσωτερικής ασφάλειας.

Το Ραμπάτ, το Παρίσι, το Βερολίνο, η Μαδρίτη, η Ουάσινγκτον, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ όπως και ο Γενικός Γραμματέας του διεθνούς οργανισμού Μπακ Κι Μουν καταδίκασαν απερίφραστα την τρομοκρατική και  επίθεση.

Πρόκειται για την πλέον αιματηρή επίθεση στο βορειοαφρικανικό βασίλειο, μετά τις επιθέσεις ισλαμιστών στην Καζαμπλάνκα το 2003. Ο βασιλιάς Μοχάμεντ ΙΣΤ’ διέταξε αμέσως τη διενέργεια έρευνας.

Το βράδυ ο υπουργός Εσωτερικών Τάιμπ Σερκάουι ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση, ενώ νωρίς σήμερα το πρωί το ολλανδικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε το θάνατο ενός ολλανδού πολίτη και τον βαρύ τραυματισμό δύο ακόμη Ολλανδών.