Με έναν επικίνδυνο «ιό» εν ονόματι Stuxnet, επιχείρησαν αμερικανοί χάκερς να πλήξουν τις ιρανικές συσκευές φυγοκέντρησης που παράγουν το εμπλουτισμένο ουράνιο, όπως αποκάλυψε σε χθεσινή συνέντευξή του ο επικεφαλής των ιρανών διαπραγματευτών για τα πυρηνικά Σαΐντ Τζαλιλί.

Ο Τζαλιλί ανέφερε πως οι ΗΠΑ ευθύνονται για την κυβερνοεπίθεση που έγινε τον Νοέμβριο και είχε στόχο την καθυστέρηση του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν. «Οι ΗΠΑ είναι επίσης αδύναμες και ευάλωτες στις κυβερνοεπιθέσεις», προειδοποίησε ο Τζαλιλί.

Το Σάββατο, η αμερικανική εφημερίδα The New York Times έγραφε ότι οι ισραηλινές και οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών είχαν συνεργαστεί στην ανάπτυξη του ιού Stuxnet για την πρόκληση δολιοφθοράς στο ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

Παρόλα αυτά, ο ιρανός διαπραγματευτής εξέφρασε την αισιοδοξία του για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Τεχεράνης και της ομάδας 5+1 για τα πυρηνικά του Ιράν, οι οποίες θα επαναληφθούν στο τέλος του μήνα στην Κωνσταντινούπολη.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.