Οι συγκρούσεις στην Υεμένη ανάμεσα στο στρατό και τους μαχητές του αυτονομιστικού κινήματος είχαν απολογισμό το θάνατο μιας γυναίκας και τον τραυματισμό 11 ακόμα ανθρώπων. Οι επτά από τους τραυματίες ήταν άμαχοι και οι υπόλοιποι 4 στρατιώτες.

Η Άντμπα Γιαχία Χουσέιν σκοτώθηκε το βράδυ της Κυριακής μετά από πτώση οβίδας στο σπίτι της στο Χαμπιλαγιούν στην επαρχία Λαχέτζ. Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής υπάρχουν ακόμα έξι τραυματίες ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας του θύματος.

Αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας του στρατού δήλωσε ότι υπάρχουν τέσσερις τραυματίες στις τάξεις του και πρόσθεσε ότι τα όπλα σίγησαν αργά το απόγευμα. Οι ένοπλες δυνάμεις που προσπαθούσαν να εισέλθουν από το Δεκέμβριο στο Χαμπιλαγιούν, προπύργιο του αυτονομιστικού Κινήματος του νότου, κατάφεραν να θέσουν υπό τον έλεγχο τους διάφορα χωριά και θέσεις γύρω από την πόλη, όπου έχουν συγκεντρωθεί οι αντάρτες.

Όσον αφορά την οβίδα που προκάλεσε το θάνατο της γυναίκας, η έκρηξή της έγινε κατά τη διάρκεια βίαιων συγκρούσεων ανάμεσα στους ένοπλους αντάρτες, που είχαν οχυρωθεί στο εσωτερικό του Χαμπιλαγιούν, και τις ένοπλες δυνάμεις, που έχουν αναπτυχθεί γύρω από την πόλη.

Το επίσημο πρακτορείο Saba αναφέρει ότι οι δυνάμεις ασφαλείας, υποστηριζόμενες από μονάδες του στρατού, κατάφεραν να ενισχύσουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή του Χαμπιλαγιούν.

Στα μέσα του Δεκεμβρίου στην περιοχή Λαχέτς είχαν σταλεί στρατιωτικές ενισχύσεις, μεταξύ των οποίων και δεκάδες μεταφορές στρατευμάτων, αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων οχημάτων, τα οποία αγωνίζονται για να προωθήσουν τις θέσεις του καθεστώτος προς το Χαμπιλαγιούν, που ελέγχεται από τους ενόπλους του Κινήματος του νότου. Ακόμα στην επαρχία της Σάμπουα, οι αρχές συνέλαβαν 12 οπαδούς του Κινήματος του νότου επειδή φώναζαν συνθήματα κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου που διοργανώθηκε από τις αρχές.

Το νότιο τμήμα της Υεμένης είναι το μέρος προς αμφισβήτηση καθώς ήταν ανεξάρτητο κράτος πριν από το 1990 και οι νότιοι ζητούν αυτονομία ή ανεξαρτησία, την ώρα που το δίκτυο της Αλ Κάιντα είναι όλο και πιο ενεργό στο συγκεκριμένο τμήμα της χώρας.