Η Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ ψήφισε νομοσχέδιο για τη χρηματοδότηση του υπουργείου Άμυνας, κάνοντας ένα βήμα για την αποφυγή του «shutdown» που παραμένει εξαιτίας του διχασμού στο Κογκρέσο για τον προϋπολογισμό.

Ωστόσο, για να γίνει αυτό το βήμα, ο πρόεδρος του σώματος, Ρεπουμπλικάνος Κέβιν Μακάρθι απέσυρε χρηματοδότηση για την Ουκρανία υποκύπτοντας στους σκληροπυρηνικούς του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Παράλληλα, ψηφίστηκε και η χρηματοδότηση του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας.

Όπως έχει επισημανθεί σε προηγούμενη ανάλυση του Newsbeast, στις ΗΠΑ πληθαίνουν οι φωνές που εκφράζουν προβληματισμό και επιφυλάξεις σχετικά με τη συνέχιση της υποστήριξης στην Ουκρανία. Οι ΗΠΑ έχουν εγκρίνει ήδη στρατιωτική βοήθεια που ξεπερνάει τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια και ο λογαριασμός διαρκώς αυξάνεται με νέα πακέτα.

Ενόψει και των προεδρικών εκλογών του 2024 η κριτική στην κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν για το οικονομικό και πολιτικό κεφάλαιο που δαπανάται ενισχύεται, με το στρατόπεδο των Ρεπουμπλικάνων να ζητάει εξηγήσεις για τα χρήματα που έχουν ήδη δαπανηθεί, αλλά και για τον σχεδιασμό των επόμενων κινήσεων.