Συγκλονιστικό βίντεο από κάμερα ασφαλείας καταγράφει την εν ψυχρώ δολοφονία ενός 80χρονου άνδρα. Ο ηλικιωμένος εκτελέστηκε στο Μπρονξ την Κυριακή από έναν ένοπλο πάνω σε ποδήλατο, ντυμένο σαν νίντζα – καθώς η σύζυγος του θύματος παρακολουθούσε σε σοκ.

Ο Μαρσελίνο Βαλέριο και η σύζυγός του μόλις είχαν φτάσει σπίτι από ένα πάρτι «Sweet 16» και κατέβηκαν από το αυτοκίνητο. Ο ηλικιωμένος άνδρας πυροβολήθηκε μπροστά στο σπίτι του γύρω στη 1:10 π.μ., σύμφωνα με αστυνομικές πηγές. Τα ανατριχιαστικά πλάνα εξασφάλισε η The Post.

Ο δολοφόνος του Βαλέριο —ντυμένος στα μαύρα, με μαύρη μάσκα του σκι— το πλησίασε στο πεζοδρόμιο και τον πυροβόλησε δύο φορές, τη μια στο κεφάλι σαν χαριστική βολή. Το βίντεο δείχνει τη σύζυγο του Βαλέριο να παρακολουθεί σοκαρισμένη καθώς δύο γυναίκες σε υστερία βγαίνουν από το αυτοκίνητο και απελπισμένα κάνουν σήμα γύρω τους για βοήθεια.

Λίγη ώρα νωρίτερα, ο δράστης περνούσε από το κτίριο προς την αντίθετη κατεύθυνση – προφανώς περίμενε να φτάσει ο Valerio – προτού γυρίσει ξανά όταν το αυτοκίνητο έφτασε. «Δεν είχε ακουστεί κάτι γι’ αυτόν. Ήταν ένας θαυμάσιος άνθρωπος» δήλωσε φίλος του 80χρονου ο οποίος είχε μια κόρη.

Ο ένοπλος τράπηκε σε φυγή με το ποδήλατό του μετά τον πυροβολισμό και παραμένει ελεύθερος.