Το CrossFit είναι μία από τις μεγαλύτερες τάσεις προπόνησης των τελευταίων ετών με εκατομμύρια οπαδούς σε όλο τον κόσμο, και φαίνεται ότι η Δούκισσα του Κέιμπριτζ είναι μία από αυτούς, καθώς φέρεται να είναι φανατική οπαδός του αθλήματος και να ενσωματώνει τις αρχές του CrossFit στις προπονήσεις της.

Η Κέιτ Μίντλετον, δεν είναι μόνο στη δημόσια ζωή που παραμένει δραστήρια, καθώς φέρεται να περνάει χρόνο τρέχοντας στο Νόρφολκ με τον σκύλο της οικογένειας και να γυμνάζεται στο Harbour Club στο Τσέλσι. Το CrossFit, μαζί με τη μέθοδο Louise Parker, σύμφωνα με το Woman & Home, υποτίθεται ότι είναι αυτό που βοηθά τη μελλοντική βασίλισσα να διατηρείται υγιής και σε κίνηση.

Τι το ιδιαίτερο έχει όμως το CrossFit; Δείτε παρακάτω τι ακριβώς είναι, πώς λειτουργεί και γιατί να το επιλέξετε ως τρόπο άσκησης.

Τί είναι το CrossFit

Crossfit

Το CrossFit είναι μια μορφή διαλειμματικής προπόνησης υψηλής έντασης (HIIT) που αποτελείται από πολλαπλές λειτουργικές κινήσεις, εξηγεί ο προσωπικός γυμναστής και προπονητής Matt Boyles. «Είναι ένας συνδυασμός προπόνησης δύναμης και κινήσεων με σωματικό βάρος υψηλής έντασης», λέει. «Η άρση βαρών χρησιμοποιεί αυτό που είναι γνωστό ως ελεύθερα βάρη, δηλαδή αλτήρες, kettlebells και βαράκια και όχι μηχανήματα αντίστασης».

«Η έμφαση δίνεται σε φυσικές κινήσεις που χτίζουν δύναμη και φυσική κατάσταση», συμπληρώνει. Αλλά το CrossFit έχει, επίσης, μια τεράστια κοινότητα που συνδέεται με αυτό, καθιστώντας το την άσκηση επιλογής και για κοινωνικοποίηση. Διεξάγεται πάντοτε ως ομαδικό μάθημα και περιλαμβάνει προθέρμανση, τμήμα βελτίωσης δεξιοτήτων, τμήμα βασισμένο στη δύναμη και τη βασική προπόνηση της ημέρας (WOD).

Πώς βοηθάει στην απώλεια βάρους

Crossfit

Το CrossFit είναι μια πολύ καλή άσκηση για να ασχοληθείτε αν θέλετε να χάσετε βάρος. «Αν και ο καθένας είναι διαφορετικός, αυτή η άσκηση καίει πολλές θερμίδες λόγω της υψηλής έντασης προσέγγισής της» λέει η προπονήτρια φυσικής κατάστασης Bree-Anna Burick. «Υπολογίζεται ότι μπορείτε να κάψετε έως και 15 θερμίδες ανά λεπτό CrossFit, με μια 60λεπτη συνεδρία να καίει 480 θερμίδες κατά μέσο όρο για ένα άτομο 80 κιλών».

Αυτό συμβαίνει επειδή το CrossFit περιστρέφεται γύρω από τη μεταβολική προπόνηση, μια στρατηγική προπόνησης που έχει σχεδιαστεί για να καίει θερμίδες. «Περιλαμβάνει τόσο την ενδυνάμωση όσο και την cardio προπόνηση», λέει η ίδια. «Ο στόχος είναι να βελτιωθεί η αθλητική απόδοση και να βοηθηθούν οι καθημερινές δραστηριότητες, όπως το να περπατάς χωρίς να κουράζεσαι».

Υπάρχουν όμως πολλά οφέλη από αυτό το είδος προπόνησης που δεν έχουν να κάνουν μόνο με την απώλεια βάρους. O Boyles τονίζει πως «Θα μάθετε πράγματα που μπορεί να μην έχετε συναντήσει αλλού, πράγμα που είναι εξαιρετικό για να διατηρείτε την προπόνησή σας ενδιαφέρουσα και τα κίνητρά σας στα ύψη».

«Το να θέτεις μια πρόκληση για να κατακτήσεις μια νέα κίνηση και στη συνέχεια να την πετύχεις κάνει θαύματα για την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθησή σου», συμπληρώνει.