Η απώλεια βάρους σε οποιαδήποτε ηλικία είναι μια πρόκληση. Αλλά το να χάσεις βάρος στα 30 σου είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Ένα έξυπνο πρόγραμμα απώλειας βάρους για γυναίκες άνω των 30 μπορεί να πάρει πολύ χρόνο και ενέργεια. Και είναι πολύ δύσκολο να βρεις επιπλέον χρόνο σε ένα στάδιο της ζωής όπου η καριέρα και η οικογένεια είναι κορυφαίες προτεραιότητες. Αν και δεν είναι αδύνατο ή ακατόρθωτο για μια γυναίκα να χάσει βάρος στα 30 της, χρειάζεται καλός προγραμματισμός και οργάνωση. Και φυσικά να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές οι οποίες θα σας βοηθήσουν να προσαρμοστείτε πιο εύκολα για να αντιμετωπίσετε τις μοναδικές προκλήσεις που αντιμετωπίζετε όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος στα 30 και μετά.

Απώλεια βάρους

Προσδιορισμός και εξάλειψη των εμποδίων

Όλοι αντιμετωπίζουν μερικά εμπόδια κατά τη διαδικασία απώλειας βάρους, αλλά όταν είστε στα 30 σας, οι προκλήσεις είναι πιθανό να σχετίζονται με το χρόνο. Η έλλειψη χρόνου λόγω εργασιακών και οικογενειακών υποχρεώσεων είναι πιθανό να εμποδίσει τις καλύτερες προσπάθειές σας για απώλεια βάρους. Για να κερδίσετε τη μάχη απώλειας βάρους, πρέπει να ξέρετε τι αντιμετωπίζετε. Σχεδόν κάθε εμπόδιο -συμπεριλαμβανομένης της έλλειψης χρόνου- είναι διαχειρίσιμο. Αλλά πρέπει να ξέρετε ποιο είναι για να μπορέσετε να αναπτύξετε ένα σχέδιο δράσης. Στην αρχή της διαδικασίας απώλειας βάρους, λοιπόν, αφιερώστε τουλάχιστον 20 λεπτά για να εντοπίσετε τους φραγμούς απώλειας βάρους σας. Αυτό το απλό βήμα θα σας εξοικονομήσει χρόνο και ενέργεια από αναποδιές αργότερα. Μόλις εντοπίσετε τα εμπόδια, γίνεται ευκολότερο να τα ξεπεράσετε. Εάν η έλλειψη χρόνου είναι πρόβλημα, ζητήστε βοήθεια για τη διαχείριση της παιδικής φροντίδας ή των δουλειών, ώστε να έχετε χρόνο για την προετοιμασία υγιεινών γευμάτων και ένα τακτικό πρόγραμμα άσκησης στο σπίτι.

Απώλεια βάρους

Κατανοήστε τους μύες και τον μεταβολισμό σας

Εάν θέλετε να διατηρήσετε έναν υγιή μεταβολισμό για να χάσετε βάρος στα 30 σας, πρέπει να διατηρήσετε τους μυς. Η Ariane Hundt εκπαιδεύει γυναίκες 30 ετών στο πλαίσιο του προγράμματος Slim & Strong 4 εβδομάδων για την απώλεια λίπους στη Νέα Υόρκη και λέει στο verywellfit.com ότι οι γυναίκες στα 30 τους πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές στο χτίσιμο και τη διατήρηση της μυϊκής μάζας για να υποστηρίξουν έναν υγιή μεταβολισμό. Συμπεριλάβετε, λοιπόν, την προπόνηση με αντιστάσεις στις προπονήσεις σας. Εάν δεν μπορείτε να πάτε στο γυμναστήριο, υπάρχουν απλές ασκήσεις ενδυνάμωσης που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι. Σύντομες και έντονες ασκήσεις θα σας βοηθήσουν, επίσης, να κάψετε περισσότερο λίπος.

Απώλεια βάρους

Σταματήστε να υποκύπτετε σε δίαιτες μόδας

Η Hundt εξηγεί, επίσης, γιατί οι διατροφικές μανίες μπορούν να προκαλέσουν κακό. «Εάν έχετε κάνει δίαιτα συνεχόμενα μέχρι τα 30 σας, το πιθανότερο είναι ότι ο μεταβολισμός σας έχει μπερδευτεί. Με κάθε νέα προσπάθεια δίαιτας, μπορεί να βάλετε το σώμα σας σε κατάσταση πείνας και να κάνετε την απώλεια βάρους όλο και πιο δύσκολη». Το πρώτο σας βήμα για την υγιεινή διατροφή είναι να αξιολογήσετε την ημερήσια θερμιδική σας πρόσληψη. Θα πρέπει, επίσης, να κρατάτε ένα ημερολόγιο τροφίμων πριν από τη δίαιτα. Στη συνέχεια, φροντίστε να τρώτε αρκετή πρωτεΐνη για να διατηρήσετε έναν υγιή μεταβολισμό, να περιορίσετε την πρόσληψη ζάχαρης και να παρακολουθείτε την πρόσληψη υδατανθράκων για να παραμένετε γεμάτοι ενέργεια και κορεσμένες όλη την ημέρα.

Απώλεια βάρους

Προγραμματίστε τα γεύματά σας

Μπορεί να φαίνεται ότι η ζωή θα βρει τους ρυθμούς της όταν τα παιδιά μεγαλώσουν ή όταν η καριέρα σας είναι πιο εδραιωμένη, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Τώρα είναι η ώρα να δημιουργήσετε συνήθειες υγιεινού τρόπου ζωής που θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος και να το διατηρήσετε για μια ζωή. Ο προγραμματισμός γευμάτων για απώλεια βάρους είναι μια από αυτές τις ρουτίνες που πρέπει να καθιερώσετε όταν θέλετε να χάσετε βάρος μετά τα 30. Αφιερώστε μια μέρα κάθε εβδομάδα για να ψωνίσετε υγιεινά τρόφιμα, να ετοιμάσετε γεύματα για όλη την εβδομάδα και να γεμίσετε το ψυγείο σας με υγιεινά σνακ. Μπορείτε, ακόμη, και να προγραμματίσετε τις προπονήσεις σας. Ζητήστε από τα μέλη της οικογένειας να σας βοηθήσουν να γίνει αυτή η συνήθεια προτεραιότητα.

Διαχειριστείτε το άγχος

Τα 30 σας μπορεί να είναι η πιο αγχωτική περίοδος στη ζωή σας. Θέματα ανατροφής των παιδιών, σταδιοδρομίας και σχέσεων μπορούν να σας κρατήσουν ξύπνιους τη νύχτα. Ακόμη και η απλή πράξη της δίαιτας μπορεί να προκαλέσει άγχος. Αυτές οι προκλήσεις μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα εάν δεν αντιμετωπιστούν. «Το άγχος της ζωής μπορεί να προκαλέσει τον μεταβολισμό σας ενεργοποιώντας την απόκριση στο στρες και στη συνέχεια την αποθήκευση λίπους», λέει η Hundt, «έτσι η ισορροπία στον τρόπο ζωής είναι το κλειδί». Λάβετε υποστήριξη από φίλους και συγγενείς ή απευθυνθείτε σε έναν πιστοποιημένο επαγγελματία εάν πιστεύετε ότι το άγχος σας εμποδίζει να χάσετε βάρος.