Το τζίντζερ είναι ένα ανθοφόρο φυτό του οποίου η ρίζα χρησιμοποιείται για μαγειρικούς και ιατρικούς σκοπούς εδώ και χιλιάδες χρόνια. Στην πραγματικότητα, το τζίντζερ χρησιμοποιήθηκε κάποτε στην παραδοσιακή ιατρική για την ανακούφιση από διάφορες παθήσεις, όπως μυϊκούς πόνους, κράμπες περιόδου, πόνους στο στομάχι και το κοινό κρυολόγημα, ενώ χρησιμοποιήθηκε ακόμη και για να βοηθήσει στη θεραπεία δερματικών εγκαυμάτων.

Αλεσμένο σε ξηρή σκόνη ή ωμό, το τζίντζερ πιστεύεται, επίσης, ότι έχει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, που όταν συνδυάζεται με μια υγιεινή διατροφή μπορεί να συμβάλει στην απώλεια βάρους.

Από πού προέρχεται, λοιπόν, η αποτελεσματικότητα της κατανάλωσης τζίντζερ στην απώλεια βάρους; Το τζίντζερ περιέχει ενώσεις που ονομάζονται zingerone και shogaols που θα μπορούσαν να είναι ευεργετικές για τη διαδικασία καύσης και αποθήκευσης λίπους στο σώμα σας, αναφέρει το Medical News Today. Πρόσθετες μελέτες βρήκαν μια σύνδεση μεταξύ του τζίντζερ και του μειωμένου σωματικού βάρους, της αναλογίας μέσης προς γοφούς, καθώς και του μεταβολισμού της γλυκόζης στο αίμα.

Έρευνα διαπίστωσε, επίσης, ότι το τζίντζερ μπορεί να είναι κατασταλτικό της όρεξης, να βοηθήσει στην επιτάχυνση της πέψης και στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα σας -μια αναγκαιότητα για την απώλεια βάρους, σύμφωνα με το Healthline. Υπάρχουν πολλά περισσότερα οφέλη για την υγεία από το τζίντζερ, συμπεριλαμβανομένης της συμβολής του σε αυξημένα επίπεδα ενέργειας, της ρύθμισης των κινήσεων του εντέρου και της ενίσχυσης του εγκεφάλου και του ανοσοποιητικού σας συστήματος.

Τζίντζερ: Τι να προσέξετε κατά την κατανάλωσή του

Όλα πολύ ωραία μέχρι εδώ, ωστόσο, υπάρχουν μερικά μειονεκτήματα στην αύξηση της πρόσληψης τζίντζερ. Μπορεί να αντιμετωπίσετε κάποια γαστρεντερική ενόχληση όπως καούρα, δυσκοιλιότητα ή αέρια. Θα πρέπει, επίσης, να προσέχετε τυχόν πιθανές αλλεργίες ή ευαισθησίες στην οικογένεια των φυτών Zingiberaceae του τζίντζερ, καθώς μπορεί να εμφανιστούν συμπτώματα όπως η δερματίτιδα.

Όσοι πάσχουν από νόσο της χοληδόχου κύστης ή λαμβάνουν φάρμακα για την αραίωση του αίματος, καθώς και έγκυες ή θηλάζουσες γυναίκες, θα πρέπει να συμβουλευτούν τους γιατρούς τους πριν τροποποιήσουν τη διατροφή τους με επιπλέον τζίντζερ.

Από όσα γνωρίζουν οι ειδικοί αυτή τη στιγμή, το τζίντζερ από μόνο του δεν θα σας κάνει να χάσετε κιλά. Απαιτείται περισσότερη έρευνα για να αξιολογηθούν οι συγκεκριμένες ιδιότητες απώλειας βάρους του τζίντζερ. Αλλά η συμπλήρωση μιας υγιεινής διατροφής και ρουτίνας άσκησης με τζίντζερ μπορεί να φέρει ορισμένα πρόσθετα οφέλη. Μερικοί δημοφιλείς τρόποι για να απολαύσετε το τζίντζερ είναι μέσω ενός ζεστού ροφήματος με πράσινο τσάι ή λεμόνι, χυμό και smoohties με τζίντζερ, συμπλήρωμα ή σε μορφή σκόνης σε συνταγές.