Υλικά

  • 2 φλ. τσαγιού γάλα αμυγδάλου
  • 1 κ. σ. κουρκουμά
  • 1/4 κ. γλ. τζίντζερ
  • 4 κόκκους μαύρου πιπέρι
  • 1 στικ κανέλας
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο
  • 1 πρέζα ολόκληρα γαρύφαλλα
  • 1 κ. γλ. αγαύη ή γλυκαντικό της επιλογής σας, προαιρετικά

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ζεστάνετε το γάλα αμυγδάλου σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Βήμα 2
Προσθέστε τον κουρκουμά, το τζίντζερ, το πιπέρι, το στικ κανέλας, το γλυκάνισο και τα γαρίφαλα και ανακατέψτε ελαφρώς.
Βήμα 3
Αφήστε το μείγμα να ζεσταθεί για 4-5 λεπτά, αλλά μην το αφήσετε να βράσει.
Βήμα 4
Σερβίρετε ζεστό ή σε μια κούπα με πάγο και προσθέστε (προαιρετικά) το γλυκαντικό της επιλογής σας.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.