Το λάδι καρύδας είναι ένα φυσικό λάδι που προέρχεται από τη σάρκα των καρύδων. Σε σύγκριση με άλλα φυτικά έλαια, έχει μοναδικά υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λίπη και παραμένει στέρεο μέχρι να λιώσει, σύμφωνα με το Healthline.

Ενώ το λάδι καρύδας χρησιμοποιείται εδώ και πολύ καιρό τόσο για μαγειρικούς όσο και για καλλυντικούς σκοπούς, έχει αυξηθεί σε δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια και εύλογα, καθώς βοηθά στην προαγωγή της υγείας του δέρματος και των μαλλιών. Στην πραγματικότητα, μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της συνολικής ποιότητας και υφής των μαλλιών σας.

Λάδι καρύδας σε μαλλιά

«Το λάδι καρύδας έχει οφέλη για τα μαλλιά καθώς προάγει την ανάπτυξη των κυττάρων, βελτιώνει την κυκλοφορία και είναι εξαιρετικά ενυδατικό», εξήγησε στο Insider η Δρ. Michele Green, κοσμητική δερματολόγος. Δεδομένου ότι το λάδι καρύδας είναι γεμάτο λιπαρά οξέα, όπως το λαυρικό οξύ, μπορεί να βοηθήσει στην ενυδάτωση των μαλλιών σας. Μπορεί, επίσης, να βοηθήσει στην αποκατάσταση της βλάβης των μαλλιών, ενώ έρευνες έχουν δείξει ότι οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες του λαδιού καρύδας μπορούν να επανορθώσουν και να ενισχύσουν τα μαλλιά, καθιστώντας λιγότερο πιθανό να σπάσουν στο μέλλον. Μπορεί, όμως, να βοηθήσει στην ανάπτυξη των μαλλιών;

Το λάδι καρύδας μπορεί να βελτιώσει το μήκος, όχι την ανάπτυξη των μαλλιών

Σύμφωνα με τους ειδικούς στο Byrdie, το λάδι καρύδας μπορεί να προσφέρει οφέλη που μπορεί ακούσια να οδηγήσουν σε μακρύτερα μαλλιά. Αν και δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι διεγείρει την ανάπτυξη των μαλλιών με τον ίδιο τρόπο που κάνουν διάφορες θεραπείες, η εφαρμογή λαδιού καρύδας στα μαλλιά σας μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση των άκρων των μαλλιών και στην προώθηση ενός υγιούς τριχωτού της κεφαλής.

Λάδι καρύδας

«Το λάδι καρύδας μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση των μαλλιών και στη θρέψη του τριχωτού της κεφαλής, καθώς και στη μείωση της συσσώρευσης λιπαρότητας», είπε στον Byrdie ο Δρ. Shari Marchbein, πιστοποιημένος από το διοικητικό συμβούλιο δερματολόγος και επίκουρος καθηγητής κλινικής δερματολογίας στο NYU School of Medicine. «Με τη μείωση του σπασίματος των μαλλιών, τα μαλλιά είναι λιγότερο εύθραυστα και μπορούν να φαίνονται πιο υγιή».

Μπορείτε, λοιπόν, να χρησιμοποιήσετε λάδι καρύδας στα μαλλιά σας απλώνοντας μια μικρή ποσότητα μετά το ντους. Ζεστάνετε το λάδι στα χέρια σας ώστε να είναι σε υγρή μορφή και εστιάστε στις περιοχές των μαλλιών σας που είναι πιο κατεστραμμένες -ειδικά στις άκρες όπου το σπάσιμο τείνει να εμφανίζεται περισσότερο.