Όσες έχετε βαμμένα μαλλιά γνωρίζετε πολύ καλά ότι η περιποίησή τους είναι αρκετά απαιτητική, ώστε να καταφέρετε να διατηρήσετε τη ζωντάνια και την λάμψη του χρώματός σας. Και ενώ σίγουρα θα έχετε δοκιμάσει πολλά προϊόντα, τεχνικές και κόλπα, το λάδι καρύδας αποδεικνύεται ευεργετικό για την περιποίηση των βαμμένων μαλλιών σας και την υγιή διατήρησή τους μετά από την ταλαιπωρία της βαφής. Πλούσιο σε λιπαρά οξέα, με φυσικές, αντιβακτηριακές, αντιμυκητιακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, αποτελεί ένα πανίσχυρο και θαυμάσιο προϊόν ομορφιάς.

Λάδι καρύδας: Γιατί είναι απαραίτητο για την περιποίηση των βαμμένων μαλλιών σας

Σύμφωνα με το thelist.com, το λάδι καρύδας αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για την περιποίηση των βαμμένων μαλλιών σας λόγω των ενυδατικών ικανοτήτων του. Η βαφή ενώ φωτίζει το χρώμα των μαλλιών σας, τα καθιστά πιο επιρρεπή στην ξηρότητα, ενώ τα κάνει πιο εύθραυστα και άγρια -κυρίως τις άκρες τους. Το λάδι καρύδας, λοιπόν, εξουδετερώνει αυτές τις χημικές επιδράσεις ενυδατώνοντας τα μαλλιά, διεισδύοντας βαθιά στο θύλακα για να προκαλέσει υγρασία και να επισκευάσει τις βλάβες, αλλά και προωθώντας την υγιή ανάπτυξή τους.

Ένας καλός τρόπος, λοιπόν για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη θεραπεία μαλλιών με λάδι καρύδας είναι να το χρησιμοποιήσετε κατά την διάρκεια της νύχτας, απλώνοντας λίγο λάδι καρύδας στα μαλλιά σας, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στα άκρα και σε άλλες ξηρές ή εύθραυστες περιοχές. Το πρωί μπορείτε να το ξεπλύνετε και θα απολαύσετε αμέσως πιο υγιή και απαλότερα μαλλιά.

Γενικότερα, αξίζει να γνωρίζετε πως η φροντίδα των κατεστραμμένων άκρων των μαλλιών βοηθά στην αποφυγή του σπασίματός τους, κάτι που σημαίνει πιο μαλακά μαλλιά και λιγότερα κοψίματα. Αυτό που χρειάζεστε για να πετύχετε τον σκοπό σας είναι το λάδι καρύδας. Κάθε φορά, λοιπόν, που νιώθετε τα μαλλιά σας ξηρά ή άγρια σαν «άχυρα» απλώστε λίγο λάδι καρύδας σε υγρά μαλλιά από την ρίζα μέχρι τις άκρες και αφήστε το να δράσει για 20 λεπτά. Ξεπλύνετε με σαμπουάν και απολαύστε τα αποτελέσματα.