Ναι, η διατήρηση της υγείας σας μπορεί κατά καιρούς να μοιάζει σαν ένα task πλήρους απασχόλησης. Αλλά μπορεί να γίνει ευκολότερο εάν διατηρείτε μια διατροφή πλούσια με τα σωστά θρεπτικά συστατικά. Πάρτε για παράδειγμα τα ωμέγα-3.

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι απαραίτητα για τη διατήρηση της δομής των τοιχωμάτων των κυττάρων μας, ενώ συμβάλλουν επίσης στην καλή λειτουργία της καρδιάς, του ανοσοποιητικού συστήματος και των πνευμόνων. Επιπλέον, αυτά τα ζωτικά λιπαρά οξέα, συμπληρώνει το WebMD, μπορούν να βοηθήσουν κάποιον να διαχειριστεί τον πόνο στις αρθρώσεις που προέρχεται από αρθρίτιδα και να μειώσουν τα επίπεδα κατάθλιψης και φλεγμονής.

Τροφές με ωμέγα-3 λιπαρά

«Τα περισσότερα από τα συμπτώματα που θα εμφάνιζε κάποιος χωρίς την επαρκή πρόσληψη ωμέγα-3 λιπαρών οξέων είναι εσωτερικά και δεν έχουν πραγματικά φυσικά σημάδια», λέει στο Insider η Brigitte Zeitlin, διαιτολόγος. «Μπορεί να εμφανίσουν υψηλότερες ποσότητες φλεγμονής στο σώμα, μπορεί να έχουν υψηλότερη χοληστερόλη, καθώς και αυξημένο κίνδυνο καρδιακής νόσου, που απαιτεί εξέταση αίματος από το γιατρό σας για να προσδιορίσει πραγματικά την κατάσταση της υγείας σας».

Παρόλο που η έλλειψη ωμέγα-3 στη διατροφή σας μπορεί να έχει τις περισσότερες συνέπειες στο σώμα σας εσωτερικά, υπάρχει ένα ορατό σημάδι εξωτερικά, που μπορεί να σας κρούσει το καμπανάκι. «Μπορεί να αρχίσετε να παρατηρείτε ότι το δέρμα σας γίνεται ξηρό, τραχύ, φολιδωτό ή ακόμη να δείτε και σημάδια δερματίτιδας (φλεγμονώδες δέρμα)», εξηγεί η Zeitlin στο Insider.

Τροφές με ωμέγα-3 λιπαρά

Ωμέγα- 3 λιπαρά: Πώς να τα συμπεριλάβετε στη διατροφή σας

Τα αποτελέσματα εξετάσεων αίματος από τον γιατρό σας είναι αυτά που θα σας δείξουν εάν πρέπει να αυξήσετε την κατανάλωση τροφών πλούσιων σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Αν θέλετε, ωστόσο, να είστε ασφαλείς και να αρχίσετε να τα προσλαμβάνετε αμέσως μπορείτε να προμηθευτείτε γαύρο, σολομό, σκουμπρί και ρέγγα, ψάρια πλούσια σε ωμέγα- 3 λιπαρά.

Εάν δεν είστε λάτρης των ψαριών, σύμφωνα με το healthdigest.com, μπορείτε να αρχίσετε να προσθέτετε σπόρους chia ή καρύδια πάνω από τα γεύματά σας για μια επιπλέον δόση ωμέγα-3.