Τα αρώματα χρησιμοποιήθηκαν κατά την αρχαιότητα, όχι μόνο για να εξευμενίσουν τους θεούς, αλλά και για θεραπευτικούς σκοπούς. Ο Ιπποκράτης, για παράδειγμα, συνιστούσε αρωματισμένα λουτρά ή μασάζ για την καταπολέμηση πολλών ασθενειών.

Οι Άραβες όμως ήσαν αυτοί που έφεραν την επανάσταση στην αρωματοποιία δημιουργώντας τα πρώτα αποστάγματα.

Το άρωμα σήμερα είμαι μια από τις μικρές πολυτέλειες της ζωής μας, που μας χαρακτηρίζει και συμπληρώνει την εμφάνισή μας. Οι στατιστικές δείχνουν πως στη χώρα μας επτά στις δέκα γυναίκες και ένας στους δύο άντρες χρησιμοποιούν άρωμα.

Στα άδυτα της αρωματοποιίας

Τ’ αρώματα, εκτός από τα φυσικά τους συστατικά, περιέχουν πλέον και συνθετικά, κάτι που όχι μόνο τα κάνει πιο προσιτά στην τιμή, αλλά τους προσφέρει και πολύ μεγαλύτερα περιθώρια συνδυασμών. Έτσι σήμερα είναι δυνατό να αναπαραχθούν ευωδιές που παλιότερα τις απολαμβάναμε μόνο …ζωντανές. Παράδειγμα; Η μυρωδιά του γκαζόν, της θαλάσσιας αύρας, του βρεγμένου χώματος, της καμένης καραμέλας, κ.ά.

Όσοι αναρωτιέστε γιατί τα αρώματα να είναι τόσο πολύτιμα, μάθετε ότι για να παραχθεί ένα κιλό αιθέριου ελαίου λουλουδιών απαιτείται ένας τόνος πέταλα, δηλαδή περίπου 8 εκατομμύρια άνθη!

Το πιο ταιριαστό άρωμα για σας

Το άρωμα είναι ένα απόλυτα προσωπικό «αξεσουάρ» ομορφιάς. Γι’ αυτό πρέπει να ταιριάζει πάντα στο δέρμα, την προσωπικότητα και τη διάθεσή σας. Έτσι, λοιπόν:

• Αν ο χαρακτήρας σας είναι δυναμικός, ισορροπημένος, οργανωμένος και ανοιχτός. Αν απαιτείτε συνεχώς πράγματα από τους άλλους, αλλά σας αρέσει να προβάλλετε και τη θηλυκότητά σας, τότε διαλέξτε λουλουδάτα αρώματα.

• Είστε γυναίκα με πάθος και πολύ έντονη προσωπικότητα; Επιπλέον μήπως σας αρέσουν το άγνωστο, τα ταξίδια και οι εξωτικοί προορισμοί; Κι εκτός απ’ αυτά είστε και των άκρων; Τότε τα αισθησιακά αρώματα είναι ό, τι το καλύτερο για σας.

• Διαλέξτε δροσερά αρώματα, αν είστε αυθεντική, άμεση και λάτρης της φύσης και της εξοχής. Και, επιπλέον, αν απεχθάνεστε την επιπολαιότητα και τους κόλακες.

• Όσες πάλι είστε ιδιαίτερα γελαστές, πειραχτήρια που αρνείστε να σοβαρευτείτε, λαίμαργες ή χαρακτήρες δίχως μεταφυσικές ανησυχίες που παίρνετε τη ζωή όπως έρχεται, τότε διαλέξτε αρώματα με νότα εσπεριδοειδών.

Πηγή: belife.gr