Ο youtuber James Hobson, γνωστός και ως The Hacksmith, είναι ο περήφανος ιδιοκτήτης του νέου παγκόσμιου ρεκόρ Γκίνες. Έχει γίνει γνωστός για μια μεγάλη λίστα με επιτεύγματα τεχνολογίας όπως η δημιουργία αυθεντικής ρεπλίκας του γαντιού του Iron Man του Tony Star, των νυχιών που ξεμακραίνουν από τα οστά του Wolverine, ακόμη και την αναπαραγωγής του κράνους θερμικής όρασης του Predator.

Ενώ, έχει φτιάξει και μια σειρά από φωτόσπαθα που είναι εξίσου εντυπωσιακά από πλευράς τεχνολογίας, όσο και αρκετά κοντά στο πραγματικό τόσο ώστε να μην χρειαστεί να πραγματοποιήσετε ένα ταξίδι σε έναν γαλαξία πολύ πολύ μακριά για να το δείτε από κοντά.

Ωστόσο, μέχρι σήμερα ο Hobson και η ομάδα του, δεν είχαν καταφέρει να κατακτήσουν κάποιο ρεκόρ Γκίνες. Μέχρι τώρα. Κάτι που δεν ισχύει πια, καθώς η εντυπωσιακή δημιουργία του Hacksmith με το νέο του φωτόσπαθο ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες, αφού με την τεχνική που χρησιμοποιεί μπορεί να μετατρέψει ένα πολύ συγκεντρωμένο ρεύμα αερίου προπανίου σε «δέσμη» πλάσματος που καίει στους 2.000 βαθμούς Κελσίου -θερμότητα ικανή να κόψει ακόμη και χάλυβα.

Παρόλο που και τα προηγούμενα έργα του Hacksmith χρησιμοποποιούσαν θερμαινόμενο μέταλλο για να δημιουργήσουν το εφέ του φωτισμού, αυτήν τη φορά ο διάσημος youtuber χρησιμοποίησε αέριο προπανίου ώστε να κάνει την δουλειά του. Πρόκειται για το ίδιο αέριο που θα χρησιμοποιούσατε στην περίπτωση που θα θέλατε να ψήσετε μια μπριζόλα, μόνο που στην προκειμένη περίπτωση αναπαριστά το ικονικό φωτόσπαθο της επιτυχημένης σειράς ταινιών Star Wars.

Το άκρως εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι το χρώμα του εν λόγω φωτόσπαθου μπορεί να τροποποιηθεί προσθέτοντας άλατα, χλωριούχο ασβέστιο ή βορικό οξύ. Αν και δεν πρόκειται για μια εφεύρεση που θα εμφανιστεί σύντομα στα καταστήματα, οι λάτρεις των συγκεκριμένων ταινιών μπορούν να πουν ότι ζουν και επίσημα σε έναν κόσμο όπου υπάρχουν πραγματικά αληθινά φωτόσπαθα.