Εδώ και περισσότερα από 60 χρόνια, τα σουβλάκια Σαββίκος μένουν πιστά στις αξίες της παράδοσης, οι ρίζες της οποίας βρίσκονται στο 1947. Τότε, ο παππούς της οικογένειας έβγαινε στους δρόμους και τις γειτονιές της Θεσσαλονίκης με το καροτσάκι του για να συστήσει στον κόσμο το περίφημο σουβλάκι του. Οι σημερινοί ιδιοκτήτες της επιχείρησης είναι άξιοι συνεχιστές αυτής της μακρόχρονης παράδοσης και ακολουθούν τη σοφή συμβουλή του παππού Σαββίκου: “Οδηγήστε παιδιά μου το καροτσάκι μου σε κάθε γειτονιά της Ελλάδας και στο ταξίδι αυτό μην ξεχνάτε ποτέ να προσφέρετε στους πελάτες σας ό,τι ταΐζετε τα δικά σας παιδιά”. Τιμώντας τη συμβουλή του, δίνουν μεγάλη προσοχή στην κορυφαία ποιότητα των προϊόντων, σεβόμενοι πάντα τον πελάτη και τις ανάγκες του.

Κάπως έτσι έχουν κατορθώσει να παραμένει αναλλοίωτη μέχρι σήμερα εκείνη η παραδοσιακή γεύση του παππού, καθώς οι πολύτιμες συνταγές του έχουν διατηρηθεί ανέπαφες στο πέρασμα των χρόνων. Αγνές, φρέσκες πρώτες ύλες, αρώματα που ξεσηκώνουν όλες τις αισθήσεις και γεύσεις που ταξιδεύουν στα παραδοσιακά, γαστριμαργικά μονοπάτια της Θεσσαλονίκης είναι οι λόγοι που το κατατάσσουν στην κορυφή των επιλογών του κοινού της πόλης.
Στην Θεσσαλονίκη θα βρείτε καταστήματα στην πλατεία Αριστοτέλους (κεντρικό κατάστημα), στην Πολυτεχνείου, και στην περιοχή της Τούμπας, στον κεντρικό δρόμο της Γρ. Λαμπράκη.
Πρώτο στον κατάλογο είναι, φυσικά, το περίφημο χειροποίητο σουβλάκι που έχει κάνει όλους τους Θεσσαλονικείς να παραμιλάνε. Ωστόσο, θα σας βάλουν σε πειρασμό και τα burgers με ζουμερό μοσχαρίσιο μπιφτέκι ή μπιφτέκι γαλοπούλας με αφράτο ψωμάκι και μοναδικές σος. Αν πάλι δεν είστε του ψωμιού, μπορείτε να τα παραγγείλετε και σε μερίδα. Μην χάσετε το ακαταμάχητο γυρλού χοιρινό, το πολίτικο σουτζουκάκι και το νέο μερακλίδικο κοτο…σούβλι που προστέθηκε πρόσφατα στον κατάλογο.
Info Πλατεία Αριστοτέλους 8, Θεσσαλονίκη 2310 510910 Πολυτεχνείου (προέκταση Τσιμισκή) & Δωδεκανήσου 2310 510910 Γρ. Λαμπράκη 131, Θεσσαλονίκη Καθημερινά: 12.00-05.00 2310 510910 www.savvikos.gr

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.