Ένας απομονωμένος ονειρικός παράδεισος με γαλαζοπράσινα νερά και πλούσια βλάστηση που αγγίζει σχεδόν τη θάλασσα βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νησιού και ακούει στο όνομα Γιδάκι.

Στην παραλία που θεωρείται για πολλούς η καλύτερη της Ιθάκης, αλλά και μία από τις πιο μαγικές του Ιονίου, στα νερά της θα δει κανείς όλες τις αποχρώσεις του μπλε, ενώ το χοντρό βότσαλο στη δυτική πλευρά, καταλήγει σε λεπτό, μέχρι και αμμουδιά στο ανατολικό τμήμα της.

Πρόκειται για έναν ανοιχτό κόλπο που προσφέρει θέα στο μικροσκοπικό νησάκι Άτοκος, ακριβώς απέναντι.

Η παραλία προσεγγίζεται από θαλάσσης με καΐκια που αναχωρούν από το λιμάνι της Ιθάκης, μετά από μια εκπληκτική διαδρομή που διασχίζει ένα μεγάλο μέρος της ακτογραμμής του νησιού του Οδυσσέα, περνώντας μπροστά από το εξωκλήσι του Αγίου Ανδρέα, τον κόλπο του Σκίνου και άλλες μικρές παραλίες του νησιού προσβάσιμες μόνο με σκάφος.

Εναλλακτικά, μέχρι το Γιδάκι μπορεί να φτάσει κανείς μέσα από μονοπάτι και πεζοπορία διάρκειας περίπου μισής ώρας. Ο δρόμος για το αυτοκίνητο τελειώνει στον κόλπο του Σκίνου και από εξεί ξεκινάει μονοπάτι που οδηγεί στο Γιδάκι. Η θέα προς την παραλία από εδώ πραγματικά μένει αξέχαστη.