Η παραλία της Πάτρας πόλος έλξης για τους λάτρεις των extreme sports παγκοσμίως

Σημείο αναφοράς της η εντυπωσιακή αμμόγλωσσα που «σκίζει» τη θάλασσα


ΤΑΞΙΔΙΘΑΛΑΣΣΑ
10:00
24/06/2020
Η παραλία της Πάτρας πόλος έλξης για τους λάτρεις των extreme sports παγκοσμίως
loading

Για αρκετά χρόνια αποτελούσε σημείο αναφοράς και μυστικό των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής που αγαπούσαν τη θάλασσα και λάτρευαν την ελευθερία που αυτή τους προσέφερε μέσα από διάφορα extreme sports όπως kite και windsurf.

Σε απόσταση 12 χλμ. από την Πάτρα, λοιπόν, μεταξύ των χωριών Αραχωβίτικα και Ψαθόπυργος, η παραλία Δρέπανο πλέον αποτελεί πόλο έλξης για τους λάτρεις των extreme sports παγκοσμίως. Οι συνθήκες που δημιουργούνται λόγω των ανέμων που πνέουν εδώ έχουν αναδείξει την συγκεκριμένη παραλία σε δημοφιλή προορισμό για όσους θέλουν να δοκιμάσουν ή να εξασκήσουν τις επιδόσεις τους σε διάφορα θαλάσσια σπορ.

Εδώ, μάλιστα, κάθε χρόνο διοργανώνεται και το Kite Surf Festival που προσελκύει φανατικούς οπαδούς του kite από όλο τον κόσμο.

Η ακρογιαλιά με το βότσαλο έχει ως σημείο αναφοράς της τον φάρο που στέκει αγέρωχος στο πέρασμα του χρόνου από το 1880, μεταφέροντας τους επισκέπτες της σε μια άλλη εποχή. Ο φάρος με ύψος 9,6 μ. και εστιακό ύψος 8,5 μ., καταστράφηκε από τους Γερμανούς κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και επαναλειτούργησε μετά το 1945, αφού επισκευάστηκε από το Ελληνικό Ναυτικό.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει