Άρωμα… τέχνης στη Σαντορίνη!

Τρεις gallery που θα συμπεριλάβετε στην ατζέντα των αγαπημένων σας


ΤΑΞΙΔΙΟΔΗΓΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
17:01
29/07/2014
Άρωμα... τέχνης στη Σαντορίνη!
loading

Οδηγός Σαντορίνη

Στη Σαντορίνη εκτός από συγκλονιστικά ηλιοβασιλέματα, επαφή με την τοπική γαστρονομία, και απαράμιλλης ομορφιάς τοπία θα έχετε τη δυνατότητα να επισκεφτείτε και προσεγμένους χώρους τέχνης. Τρεις κορυφαίοι ακολουθούν παρακάτω:

MATI art gallery

Η Γκαλερί ΜATI είναι ο κύριος χώρος παρουσίασης της δουλειάς του εικαστικού καλλιτέχνη Γιώργου Κυπρή.

Ο καλλιτέχνης ερευνά τις ανθρώπινες δράσεις και συμπεριφορές, και στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού του σε θέματα καλλιτεχνικού, κοινωνικού και οικολογικού ενδιαφέροντος.

Τip: Στο πλαίσιο μίας κοινωνίας η οποία επηρεάζεται από τις παγκόσμιες και τοπικές δυναμικές η Γκαλερί ΜΑΤΙ δεν μπορεί παρά να παρακολουθεί τις εξελίξεις αλλά και να παραμένει πιστή στις αρχές της.

Καθημερινά: 09.00-00.00

AK Art Foundation

Μετά από 6 χρόνια προετοιμασίας, ένας μοναδικά σχεδιασμένος χώρος ήρθε να ανεβάσει τον πήχη στο χώρο της τέχνης στα Φηρά. Το ΑΚ Ασιμής Κολαΐτου Κέντρο Εικαστικών Τεχνών Σαντορίνης είναι η πιο εντυπωσιακή gallery, για την ακρίβεια ο πιο εντυπωσιακός πολυχώρος, του νησιού και αυτό δεν είναι υπερβολή.

Θα το συναντήσετε μόλις 1 χλμ. από την πρωτεύουσα του νησιού, στο δρόμο για Πύργο. Καταλαμβάνει μια έκταση 6 στρεμμάτων, όπου υπάρχουν αίθουσες εκθέσεων και χώροι για θεατρικά, χορευτικά ή μουσικά δρώμενα. Συμπεριλαμβάνεται στα must sees κάθε επισκέπτη του νησιού, μιας και αποτελεί τον απόλυτο προορισμό εικαστικής παρουσίασης, ο οποίος στεγάζει τα έργα τέχνης κάποιων από τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες που δημιουργούν στη Σαντορίνη.

Το όλο εγχείρημα γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακό μιας και «πίσω» του βρίσκονται αποκλειστικά και μόνο καλλιτέχνες. Ο Χριστόφορος Ασιμής έχει ανακηρυχθεί διεθνώς ως ο ζωγράφος του σαντορινιού τοπίου. Η Ελένη Κολαϊτου είναι μία από τις σημαντικότερες σύγχρονες γλύπτριες στην Ελλάδα. Επίσης, ο γιος της οικογένειας, Κάτωνας Ασιμής έχει σπουδάσει Καλές Τέχνες στο Λονδίνο και Αρχιτεκτονική στο Μπαθ της Αγγλίας. Έχει συμμετέχει σε διεθνείς εκθέσεις τέχνης μεταξύ των οποίων η Μπιενάλε της Βενετίας και της Θεσσαλονίκης. Στην ζωγραφική του ασχολείται με την ανθρώπινη φιγούρα και την ρυθμολογία του τοπίου της Σαντορίνης. Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τip: Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού φιλοξενεί ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις. Επίσης, δύο φορές την εβδομάδα θα προβάλλεται ταινία ειδικά σκηνοθετημένη για το AK Art Foundation.

Καθημερινά: 11.00-17.00

Οδός Φηρών-Πύργου, Σαντορίνη, 22860 21506, http://www.ak-galleries.com

AK Art Gallery

Η AK Art Gallery, η παλαιότερη gallery τέχνης του νησιού, βρίσκεται στο κέντρο των Φηρών, δίπλα στον καθεδρικό ναό. Ιδρύθηκε το 1981 από τους δύο κορυφαίους καλλιτέχνες στην πρόσφατη ιστορία της τέχνης του νησιού: το ζωγράφο Χριστόφορο Ασιμή και τη γλύπτρια Ελένη Κολαΐτου.

Ο Χριστόφορος Ασιμής είναι διεθνώς αναγνωρισμένος ως ο ζωγράφος του σαντορινιού τοπίου, ενώ η Ελένη Κολαΐτου είναι μία από τις σημαντικότερες σύγχρονες γλύπτριες στην Ελλάδα. Αξίζει πραγματικά να θαυμάσετε αυθεντικούς πίνακες του πρώτου και μοναδικά γλυπτά της δεύτερης, σε έναν υπέροχο και προσεγμένο χώρο.

Τip: Ο γιος του ζευγαριού των ιδρυτών, Κάτωνας Ασιμής, έχει σπουδάσει Καλές Τέχνες στο Λονδίνο και Αρχιτεκτονική στο Μπαθ της Αγγλίας. Έχει συμμετάσχει σε διεθνείς εκθέσεις Τέχνης, μεταξύ των οποίων οι Μπιενάλε της Βενετίας και της Θεσσαλονίκης. Η θεματολογία των έργων του έχει να κάνει με την ανθρώπινη φιγούρα και τη ρυθμολογία του τοπίου της Σαντορίνης. Έργα του κοσμούν ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Καθημερινά: 10.00-23.00

Φηρά, Σαντορίνη, 22860 23041, http://www.ak-galleries.com

Οδηγός Σαντορίνη

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει