Το Κόκκινο Ποδήλατο σε δημιουργική τροχιά ανανέωσης με θέα Καλντέρα

Το εστιατόριο-σταθερή αξία της Σαντορίνης υποδέχθηκε τη σεζόν με τον ταλαντούχο Μάριο Τσουρή στο «τιμόνι» της κουζίνας κι ένα άκρως ενδιαφέρον μενού


ΤΑΞΙΔΙΟΔΗΓΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
12:26
19/07/2018
Το Κόκκινο Ποδήλατο σε δημιουργική τροχιά ανανέωσης με θέα Καλντέρα
loading

Μια από τις πιο εμβληματικές βεράντες της Ελλάδας, ένα από τα ομορφότερα μπαλκόνια των Κυκλάδων με θέα στην Καλντέρα, αυτό του εστιατορίου «Κόκκινο Ποδήλατο», υποδέχεται το κοινό ανανεωμένο, με φρέσκες προτάσεις που αποδεικνύουν πως δεν εφησυχάζει ποτέ.

Γράφει η Νάντια Μασσαχού

Για όσους δεν το έχουν επισκεφτεί, ο εντυπωσιακός χώρος στον παραδοσιακό οικισμό της Οίας, που θυμίζει φιλικό σπίτι και ξεχωρίζει για την αστείρευτη γοητεία και την έντονη προσωπικότητά του, είναι από τα πρώτα στοιχεία που θα σας γοητεύσουν.

Στοιχεία όπως η διακόσμηση, οι επιλογές κλασικής μουσικής, ο φωτισμός, το πιάτο που θα φτάσει στο τραπέζι σας και οι γεύσεις που θα απολαύσετε συνθέτουν αυτή τη μοναδική του προσωπικότητα. Η Χαρά Κούρτη, «ψυχή» του εστιατορίου, διαδραματίζει άλλωστε πρωταρχικό ρόλο σε αυτό.

Περνώντας στα νέα της σεζόν, η πυξίδα δείχνει την κουζίνα και μαρτυρά διάθεση ανανέωσης. Η ελληνική δημιουργική κουζίνα έχει ως φίλτρο της σταθερά την παράδοση, με την φιλοσοφία να επικεντρώνεται στη μύηση του επισκέπτη σε μια γαστρονομική εμπειρία επιπέδου –απόγονο των παραδοσιακών ελληνικών γεύσεων.

Ο έμπειρος και ταλαντούχος σεφ Μάριος Τσουρής (τον έχουμε συναντήσει σε εστιατόρια όπως η Σπονδή, το Nobu, το Solymar και το 3* Lasarte στην Ισπανία του σεφ Martin Barasetegui), αναλαμβάνει φέτος head chef και συνθέτει ένα μενού που αναδεικνύει τη σοβαρή του ενασχόληση με την μοντέρνα ελληνική κουζίνα, η οποία βασίζεται στη μελέτη του παρελθόντος. Έτσι, μέσα από μια σύγχρονη ματιά, η παραδοσιακή ελληνική κουζίνα συναντά το «σήμερα» και κερδίζει ακόμη και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Ο αχινός με τρούφα σε ψωμί μαύρου σκόρδου, το χταπόδι με μαύρες φακές, γλυκιά σάλτσα κρεμμυδιών και αέρα πορτοκαλιού, το γιουβαρλάκι με κιτρινόπτερο τόνο, πουρέ από αγκινάρα Ιερουσαλήμ, μαγιονέζα άνηθου και τριμμένο αυγό ορτυκιού, το ταρτάρ καλαμάρι, αυγοτάραχο, σάλτσα κεφίρ και κροκέτα ρυζιού, και ο μουσακάς με φουαγκρά, μελιτζάνα και αφρό μετσοβόνε είναι μερικά από τα πιάτα του degustation menu που αναμένεται να συμπεριληφθούν στα must try της σεζόν.

Από επιδόρπια, ο μπακλαβάς με χειροποίητα φύλλα κρούστας με παγωτό μπακλαβά, καραμελωμένους ξηρούς καρπούς, μπάλα λευκής σοκολάτας και σιρόπι αρωματισμένο με κόκκους πιπεριών και αστεροειδή γλυκάνισο, αποτελεί σίγουρα τον επίλογο ενός αξέχαστου δείπνου με συγκλονιστική θέα.

Πληροφορίες

Οία, Σαντορίνη

Τηλ. 2286 071918

Facebook page: RedbicycleRestaurant

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει