Μεγάλες διακυμάνσεις παρατηρούνται στις ωριαίες απολαβές των αεροσυνοδών, όπως ανέφεραν οι ίδιοι στις εταιρίες Glassdoor και PayScale.

Οι αεροπορικές πληρώνουν τους αεροσυνοδούς για κάθε ώρα που είναι στον αέρα, κάτι που σημαίνει πως για μια βάρδια 14 ωρών μπορεί να αμειφθούν μόνο για τις 6 ώρες της πτήσης, όπως αποκαλύπτει στο Business Insider η Taylor Garland, εκπρόσωπος της ένωσης αεροσυνοδών των ΗΠΑ.

Οι αποδοχές βασίζονται επίσης στην εμπειρία του αεροσυνοδού, τη θέση που εξυπηρετεί στο αεροσκάφος, ακόμα και το αεροδρόμιο που έχει ως βάση.

Πολλοί λοιπόν συνοδοί αέρος ανέφεραν τις αποδοχές τους στις εταιρίες ευρέσεως εργασίας Glassdoor και PayScale, σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν τους νέους που θέλουν να μπουν στο επάγγελμα να εκτιμήσουν πόσα θα αποκομίζουν από τη δραστηριότητά τους.

Τα νούμερα είναι ο μέσος όρος όσων μίλησαν στις δύο γνωστές αμερικανικές ιστοσελίδες για τις αποδοχές τους.

Ας δούμε λοιπόν πώς ακριβώς αμείβουν μερικές αεροπορικές τους αεροσυνοδούς τους.

Για την Delta, οι 114 αεροσυνοδοί είπαν στην Glassdoor πως αποκομίζουν 29 δολάρια την ώρα, κατά μέσο όρο πάντα, ένα ποσό που για τους 32 που μίλησαν στη PayScale ανήλθε στα 30,72 δολάρια την ώρα.

Πιο καλοπληρωμένοι είναι στην American Airlines, με 37,8 δολάρια για την Glassdoor (143 αεροσυνοδοί) και 35,49 δολάρια την ώρα για την PayScale (69 αεροσυνοδοί).

Κι αυτοί είναι οι πιο καλοπληρωμένοι των ΗΠΑ, γιατί στην JetBlue του «μεγιστάνα του αέρα» η ώρα αμείβεται με 24 δολάρια κατά την Glassdoor (59 αεροσυνοδοί) και 21,34 δολάρια κατά την PayScale (15 αεροσυνοδοί).

Τις χειρότερες απολαβές φαίνεται να δίνει η Frontier Airlines, με τους 57 που μίλησαν στην Glassdoor να τις τοποθετούν στα 21 δολάρια την ώρα και τους 16 της PayScale να αναφέρουν πως δεν ξεπερνά τα 19,85 δολάρια την ώρα…