Πίσω από μια τολμηρή πρόσοψη σε έναν ήσυχο δρόμο στην καρδιά του Ανατολικού Λονδίνου, το Nobu Hotel Shoreditch «σερβίρει» βιομηχανική γοητεία και παγκοσμίου φήμης γεύσεις από το Nobu Matsuhisa.

Το νέο απόκτημα του ηθοποιού και σκηνοθέτη Ρόμπερτ Ντε Νίρο και του διεθνούς φήμης Ιάπωνα σεφ και εστιάτορα Νόμπου Ματσουχίσα, τιμά ιδιαιτέρως, όπως ήταν αναμενόμενο, τα signature πιάτα του Ιάπωνα σεφ με επιρροές από την ιαπωνική και περουβιανή κουζίνα, προσφέροντας στους επισκέπτες του μια πραγματικά αξέχαστη και μοναδική γαστρονομική εμπειρία.

Σε αντίθεση με τα χαρακτηριστικά κτήρια από κόκκινο τούβλο και τις μεταποιημένες αποθήκες της περιοχής όπου εντοπίζεται, η δομή του ξενοδοχείου αποτελεί μια σύγχρονη αρχιτεκτονική πρόταση που συνδυάζει το γυαλί, το χάλυβα, το ξύλο και τον χαλκό.

Οι πανύψηλες πόρτες της εισόδου δημιουργούν μια αίσθηση μεγαλοπρέπειας στον επισκέπτη, την ώρα που τα παράθυρα της πρόσοψης επιβεβαιώνουν και τις ιαπωνικές «ρίζες» του ξενοδοχείου. Η διακόσμηση των εσωτερικών του χώρων ξεχωρίζουν για το απροσδόκητο γεωμετρικό μοτίβο τους, βασισμένο στην ζωγραφική τεχνική sumi-e της Ανατολικής Ασίας.

Θέλοντας να παντρέψει την βιομηχανική κληρονομιά του Shoreditch με την ιαπωνική τέχνη, η ομάδα που ανέλαβε τον σχεδιασμό του ξενοδοχείου δημιούργησε μια αέναη αλληλεπίδραση των δύο αυτών χαρακτηριστικών σε όλους τους χώρους του ξενοδοχείου.

Ιαπωνικά μωσαϊκά, διακοσμητικά και έργα τέχνης της Ανατολής, custom made κιμονό και γιαπωνέζικα σερβίτσια τσαγιού έρχονται σε πλήρη αλλά αρμονική αντίθεση με τους γκρι, ασβεστωμένους τοίχους, τα σκουρόχρωμα στοιχεία από πέτρα και το χαμηλό φωτισμό.

Μέλος των Design Hotels, διαθέτει 148 δωμάτια και σουίτες από 22-80 τ.μ. που διακρίνονται για τον μοντέρνο σχεδιασμό και την elegant πολυτέλειά τους.

Στα εστιατόρια του ξενοδοχείου, όπως μπορεί να φανταστεί κανείς, πρωταγωνιστής δεν είναι άλλος από τα εμπνευσμένα πιάτα του κορυφαίου σεφ, τα οποία εμπλουτίζονται και με κάποιες προτάσεις εμπνευσμένες από την δημιουργικότητα και την ζωντάνια της περιοχής.

Τιμή: Από 310 ευρώ/ δίκλινο