Δημιουργώντας πολιτιστική «επανάσταση» και αλλάζοντας τα μέχρι πρότινος δεδομένα στη βιομηχανία του τουρισμού το 1982, όταν και μπήκε στο χώρο των ξενοδοχείων, ο Ian Schrager συνεχίζει να προκαλεί εντυπώσεις επαναπροσδιορίζοντας τον όρο της πολυτέλειας. Με το νέο του ξενοδοχείο στην καρδιά της Νέας Υόρκης πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα το κομμάτι της φιλοξενίας. Με βασικό άξονα της δημιουργίας αλλά και της λειτουργίας του το «πολυτέλεια για όλους» το Public είναι ένα boutique hotel με φιλοσοφία που πρεσβεύει όρους όπως εξυπηρέτηση, στιλ, αξία και μοναδική εμπειρία. Δίνοντας νέα έννοια στην πολυτέλεια, ο ίδιος μέσω του νέου ξενοδοχείου του χαρακτηρίζει ως πολυτέλεια τις εμπειρίες που μπορεί να ζήσει και το πώς νιώθει μέσω αυτών και των προσφερόμενων υπηρεσιών ο πελάτης του Public. Οικονομικά προσιτό και προσβάσιμο σε ένα αρκετά ευρύ κοινό, το πολυτελές ξενοδοχείο σέβεται τους πελάτες του, οι οποίοι, πλέον, ξέρουν τι θέλουν και αναζητούν κυρίως πράγματα και υπηρεσίες που είναι άνετα και κάνουν την ζωή τους ευκολότερη. Το Public, λοιπόν, χαρακτηρίζεται για τον ελκυστικό σχεδιασμό με τις λιτές γραμμές και την σοφιστικέ αισθητική, τις κορυφαίες επιλογές σε έπιπλα και διακοσμητικά που «ντύνουν» όλους τους χώρους του καθώς και τις συναρπαστικές εμπειρίες φαγητού και διασκέδασης που προσφέρει στους πελάτες του. Και όλα αυτά σε value for money τιμές, που για το επίπεδο των υπηρεσιών δεν θεωρούνται πολυτελείας (από 170 ευρώ/ δίκλινο). Ένας κήπος εμπνευσμένος από τον φημισμένο κήπο Tuileries στο Παρίσι, περιφραγμένος με αγγλικό κισσό είναι η πρώτη εικόνα που αντικρίζει ο επισκέπτης, μόλις φτάσει στο κτήριο όπου φιλοξενείται στο Lower East Side, στην καρδιά της Νέας Υόρκης. Πίσω από την περιστρεφόμενη πόρτα της εισόδου, βρίσκεται η δεύτερη έκπληξη: ένα σετ από κυλιόμενες σκάλες με νέον φωτισμό δημιουργούν μια άκρως φουτουριστική εικόνα, που κανείς δεν θα περίμενε να αντικρίσει, δίνοντας, μάλιστα, την αίσθηση ότι ο πελάτης εισέρχεται σε ντίσκο και όχι σε boutique ξενοδοχείο. Οι πολλαπλοί κοινόχρηστοι χώροι του Public, κατά κάποιον τρόπο δικαιολογούν και το όνομά του, αποτελούνται από τον ήσυχο μπροστινό κήπο καθώς και μια μεγάλη βεράντα στο πίσω μέρος, δύο καφέ- μπαρ με μεγάλα τραπέζια και άνετους καναπέδες και καθίσματα σε λευκές αποχρώσεις, ανοιχτά για το κοινό 24/ 24ωρο, δύο εστιατόρια και ένα roof top bar που χαίρει άπλετης και σαγηνευτικής θέας στον ορίζοντα του Μανχάταν. Σημείο αναφοράς του Public, το ολοζώντανο λόμπι του, ιδανικός προορισμός για τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες της πόλης, από τις 14.00 και μετά. Ένα διάλειμμα από την δουλειά ή το shopping, ένα επαγγελματικό ραντεβού ή μια έξοδος για κουβεντούλα, ό,τι και να επιλέξει κάποιος υποστηρίζεται 100% στο εντυπωσιακό Lobby Bar του ξενοδοχείου. Οι γήινες αποχρώσεις, η έντονη αίσθηση του ξύλου και το διακριτικά πολυτελές περιβάλλον, δημιουργούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε να καθιερωθεί σε meeting point. Στο εστιατόριο Public Kitchen οι δημιουργίες του δημοφιλούς σεφ Jean-Georges Vongerichten είναι εμπνευσμένες από τις ποικιλόμορφες γειτονιές της πόλης και τις διάφορες κουλτούρες που συνθέτουν την σύγχρονη εικόνα της Νέας Υόρκης. Το Louis, αποτελεί μια πιο casual πρόταση φαγητού το οποίο λειτουργεί με self service φιλοσοφία και δίνει την δυνατότητα και για take away. Τέλος, η τελευταία λέξη της τεχνολογίας είναι πανταχού παρούσα στα 370 δωμάτια και σουίτες του, τα οποία χαρακτηρίζονται για τα μεγάλα παράθυρα, την λιτή και απέριττη διακόσμηση και τις βασικές ανέσεις που προσφέρουν τους επισκέπτες τους όπως προϊόντα περιποίησης, πετσέτες και mini bar. Φωτογραφία: Nikolas Koenig