Μετρώντας 200 χρόνια λειτουργίας και με αποδεδειγμένη παρουσία σε διάφορα ιστορικά γεγονότα, το θρυλικό ξενοδοχείο The Willard InterContinental στην Ουάσινγκτον έδωσε νέα όψη στα 335 δωμάτιά του, με μια ανακαίνιση που άγγιξε το ποσό των 18 εκατομμυρίων δολαρίων!

Για την ιστορία, το ξενοδοχείο ιδρύθηκε το 1818 και στο πέρασμα των χρόνων του αποδόθηκε το παρατσούκλι «Κατοικία των Προέδρων», καθώς έχει φιλοξενήσει σχεδόν όλους τους Αμερικανούς προέδρους από το 1853 και έπειτα, ενώ αποτέλεσε και τον τόπο διανομής του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ τον Αύγουστο του 1963, όποτε και προσφώνησε τον χαρακτηριστικό λόγο του «Έχω ένα όνειρο».

Σήμερα, το θρυλικό ξενοδοχείο συνεχίζει την πορεία του με σεβασμό στην μακρόχρονη ιστορία του, ανακαινίζοντας τα προσωπικά «καταφύγια» των επισκεπτών του διατηρώντας την ιστορική γοητεία της 200χρονης ιδιοκτησίας.

Σχεδιασμένα από το γραφείο Parker- Torres Design, η νέα αισθητική των δωματίων του παραπέμπει σε παραδοσιακό στυλ, ενώ συνδυάζει το παλιό με το σύγχρονο στοιχείο, διατηρώντας, ταυτόχρονα την ιστορική αίγλη του ξενοδοχείου και προσφέροντας την απόλυτη εμπειρία πολυτέλειας στους επισκέπτες του.

Κεφαλάρια κεντημένα με φύλλα χρυσού, ταπετσαρίες από πολυτελή υφάσματα, κρυστάλλινα φωτιστικά, μαρμάρινα τραπέζια και διακοσμητικά κομμάτια που παραπέμπουν στην εμβληματική ιστορία του ξενοδοχείου, χαρακτηρίζουν τη σημερινή τους όψη, η οποία κόστισε συνολικά 18 εκατομμύρια δολάρια!

Το ξενοδοχείο φιλοξενεί κάποια από τα μεγαλύτερα δωμάτια στην πόλη, μεταξύ 115-915 τ.μ. –ξεχωρίζουν τόσο για την βασιλική όσο και για την ζεστή όψη τους– στα οποία έχουν ενσωματωθεί αρμονικά ιστορικά αντικείμενα από την εκτεταμένη vintage συλλογή του.

Τα κλασικά δωμάτια χαρακτηρίζονται για τον εκλεπτυσμένο σχεδιασμό τους με κυρίαρχα χρώματα το μπλε, το ιβουάρ και το γκρι, την ώρα που οι σουίτες διακρίνονται για την ουδέτερη χρωματική παλέτα του μπεζ και του κρεμ, η οποία σπάει με πινελιές από χρυσό, ασημί και βασιλικό κόκκινο.

Μαζί με τα δωμάτια φρεσκαρίστηκαν και το Round Robin Bar, το παλαιότερο μπαρ στην Ουάσινγκτον που λειτουργεί στο ίδιο σημείο από την ίδρυσή του, καθώς και το Cafe du Parc  με την προσθήκη του Pershing Room, ενός χώρου για ιδιωτικό δείπνο με θέα στο θρυλικό λόμπι του ξενοδοχείου.

Σήμερα, το ξενοδοχείο παραμένει αναπόσπαστο κομμάτι της πόλης, ενώ θεωρείται παγκόσμιας κλάσης προορισμός, φημισμένος για την πλούσια ιστορία και την πολυτελή εμπειρία διαμονής που προσφέρει στους επισκέπτες του.

Τιμή: Από 380 ευρώ/ δίκλινο